Krompašania našli v Prešove otvorené zadné vrátka

Legionár Tubonemi sa gólovo nepresadil.
Legionár Tubonemi sa gólovo nepresadil. (Autor: viza)
Ján Jacoš|30. sep 2017 o 18:20

Spišiaci zaknihovali piatu výhru v tomto ročníku tretej futbalovej ligy.

PREŠOV. Prešovská rezerva búšila v zápase 11. kola do defenzívy hostí, prekonať ju však dokázala až za nepriaznivého stavu 0:2.

Domácim sa nedarilo presadiť sa vo finálnej fáze, streleckým pokusom chýbala presnosť, nedarilo sa im vyťažiť príležitosti ani zo štandardných situácií.

Krompachy stavili na brejky a v nich boli efektívne.

Chýbala ochota šprintovať

Juniorov 1. FC Tatran Prešov v zápase viedol tréner mládeže v tomto klube Štefan Mihalík, lebo po skončení spolupráce klubu s trénerom A-mužstva Miroslavom Jantekom dostal tréner juniorov a Jantekov asistent Pavol Mlynár priestor na prípravu prvoligového áčka na nedeľňajší duel v Ružomberku.

„Súper sa zameral na obranu na vlastnej polovici a vyrážal do rýchlych protiútokov. Tie sa mu vydarili, bol efektívny,“ hodnotil zápas Š. Mihalík.

„My sme hrali komplikovane postupným útokom do postavenej obrany hostí. Tí po získaní lopty štyrmi, piatimi hráčmi prechádzali do rýchlych protiútokov. Je to všetko aj o ochote hráčov bojovať, šprintovať. U hráčov Krompách bola, v našej hre mi chýbala ochota šprintovať do postavenia v obrane. Môj pohľad je taký, že výhra hostí je zaslúžená.“

Vyškolili ich z efektivity

Hostia sa zamerali na defenzívu, ťažili z brejkov a boli z nich efektívni.

„Nechali sme Prešov hrať, lebo vedeli sme, že na otvorenú hru s ním nemáme,“ poznamenal tréner Krompách Ľuboš Ontko.

„Usilovali sme hrať dobre v defenzíve s tým, že keď nám vyjdú brejky, môžeme pomýšľať na úspešný výsledok. Som rád, že mužstvo to dokázalo, strelilo pekné tri góly. Pre domácich je to krutá prehra, z efektivity sme ich však vyškolili. Nepustili sme ich ani do veľkých gólových šancí. Pre nás sú to zlaté tri body. Niekedy treba myslieť aj na zadné dvierka, domáci nám ich v tomto stretnutí otvorili a to sme zužitkovali.“

Štatistika

1. FC Tatran Prešov jun. - Krompachy 1:3 (0:0)

Góly: 84. Hector Tamunoibiton - 54. Hagara, 78. Stropkay, 90. Uhrín. ŽK: Lénárt, Trebuňák, Grejták - Rodzik, Stropkay, Hagara. Pred 80 divákmi rozhodoval Dzivjak.

1. FC Tatran Prešov jun.: Bomba - Petko, N. Grejták, D. Jacko, Haladej - E. Sabol, Lénárt - Micherda (69. Izvorský), Trebuňák (69. A. Mihalík), Miliutin (60. M. Krajňak) - Hector Tamunoibiton,

Pokrok SEZ Krompachy: Burkuš - Hamrák, Kaľavský, Kamenický, M. Košč - Rodzik (46. Markulík), Gibala, I. Košč, Slejzák - Stropkay (81. Jochman), Hagara (89. Uhrín).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krompašania našli v Prešove otvorené zadné vrátka