Fanúšikovia ich donútili vyzliecť si dresy. Rehabilitovali sa tým najlepším spôsobom

(Autor: FC Košice)
Sportnet|6. apr 2021 o 19:54 (aktualizované 7. apr 2021 o 18:59)

Košice zdolali fortunaligovú Sereď po pokutových kopoch.

KOŠICE. Cez víkend v druhej lige prehrali doma proti Petržalke hanebne 0:4.

Fanúšikovia zúrili, donútili ich vyzliecť si dresy.

Futbalisti Košíc svoje zlyhanie odčinili tým najlepším spôsobom. V osemfinále Slovnaft Cupu zdolali vo Zvolene fortunaligový tím ŠKF Sereď 4:2 po jedenástkovom rozstrele.

„V poli to bol vyrovnaný zápas, mali sme viac šancí, jedna bola úplne vyložená. Myslím, že sme odohrali dobrý duel, boli sme kompaktnejší, predsa len sme hrali v stabilnejšom zložení. Keby to bolo o jednom góle, tak by sme si ho zaslúžili. Potom v penaltách je to už vždy lotéria, ale mali sme skúsenosť z predošlého zápasu, takže aj to sme napokon zvládli,“ pre klubovú stránku hodnotil tréner Košíc Jozef Vukušič.

Po deväťdesiatich minútach sa zápas skončil bez gólov, víťazný gól zaznamenal v štvrtej sérii Matej Jakubek.

Za Sered nepremenili svoje pokusy hneď v úvode Stanislav Danko, a potom štvrtý v poradí Ondřej Machuča.

Zaujímavosťou je, že Košičania tesne pred rozstrelom vystriedali brankárov.

„Kira bol počas týždňa zranený a nebol celkom v poriadku. Keď sme trénovali penalty, tak Timo pri nich vyzeral dobre. Na konci nám ešte zostalo jedno striedanie, takže sme to využili a dali sme tam brankára,“ vysvetlil tréner.

„Prvý polčas bol dosť taktický, nebol extra pekný pre divákov, neboli tam šance na jednej či druhej strane. Musíme to však brať po poslednej prehre pozitívne, súpera sme do žiadnej šance nepustili.

Potom prišiel druhý polčas, vypracovali sme si možnosti a mali sme bližšie k víťazstvu ako Sereď. Napokon došlo k penaltám, kde sme zabrali a zvládli sme ich. Ideme ďalej, tešíme sa z toho,“ hodnotil po zápase kapitán Košíc Peter Kavka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fanúšikovia ich donútili vyzliecť si dresy. Rehabilitovali sa tým najlepším spôsobom