Jenčík: Slovenčina v šatni stále prevláda

Zatiaľ sa im v jednej formácii darí. R. Jenčík (vpravo) spolu s J. Bicekom a J. Sujom zlepšujú zohratosť každým zápasom.
Zatiaľ sa im v jednej formácii darí. R. Jenčík (vpravo) spolu s J. Bicekom a J. Sujom zlepšujú zohratosť každým zápasom. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|10. aug 2017 o 00:00

Legionári do tímu rýchlo zapadli.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice majú za sebou už tri prípravné zápasy. V poslednom meraní síl zdolali na domácom ľade Liptovský Mikuláš 5:2.

Po dvoch góloch strelili za oceliarov Klíma a Kafka, jeden presný zásah pridal Richard Jenčík. V bráne dostal prvýkrát príležitosť Škorvánek.

Po dvoch tesných prehrách (1:2 s Popradom a 4:5 po nájazdoch so Zvolenom) sa košickým hokejistom podarilo potešiť svojich priaznivcov v Steel Aréne, keď si pripísali premiérový triumf v príprave na novú sezónu. Liptovský Mikuláš zdolali zverenci trénera Jančušku 5:2 aj zásluhou gólu päťnásobného majstra Slovenska Richarda Jenčíka, ktorý vníma, že sa zohratosť mužstva postupne zlepšuje.

„Jednoznačne je to každým zápasom lepšie a lepšie. Hráči v nových formáciách sa postupne zoznamujú a je vidieť, že už po prvých zápasoch sa na nás niečo nalepilo. Dúfam, že sa to bude stále zlepšovať,“ povedal Richard Jenčík.

Verí, že sa ich hra bude stále zlepšovať

Hneď na začiatku zápasu sa košický rodák presadil po prihrávke od Jakuba Suju a vďaka tomu sa domáci tím ujal vedenia.

„Mali sme tam presilovú hru. Jirko Bicek pekne nahral Kubovi Sujovi medzi kruhy, ktorý sa neunáhlil hneď k strele. Videl ma v dobrej pozícii pri tyčke a krásnou prihrávkou ma našiel. Ja som to už len doklepol do prázdnej brány,“ opísal svoj premiérový zásah Jenčík.

Tréneri, ako je to zvykom, skúšajú v prípravnom období rôzne zloženia útočných aj obranných formácií, no útok Bicek – Suja – Jenčík je pokope od začiatku a zatiaľ sa im spolu darí.

„Je jasné, že päťky sa musia postupne meniť, pretože je nás v tíme viacero a každý dostane šancu sa ukázať. Zároveň sa hľadajú dvojice a trojice, ktoré si navzájom sadnú. Ja som rád, že nám to s chlapcami vo formácii ide a verím, že sa naša hra bude ešte zlepšovať,“ uviedol Jenčík.

Víťazstvo nad Zvolenom by ich potešilo

V mužstve sa už naplno etablovali zahraniční hráči, ktorí prišli ako poslední – Kanaďan Pacan, Švéd Lundström a Fín Pulli.

S komunikáciou podľa 32-ročného útočníka problém nemajú.

„Podľa mňa k nám zapadli úplne v pohode. Odkedy som v Košiciach, nikdy nebol problém s tým, aby sme prijali nových hráčov. Vždy tu bola dobrá atmosféra a neviem o tom, žeby sa niekto necítil dobre. Môžem povedať, že od začiatku vidím, že sú prínosom pre naše mužstvo. Čo sa týka komunikácie, tak stále prevláda slovenčina, keďže je nás viac. So zahraničnými hráčmi ale komunikujeme anglicky, keďže niektoré veci je potrebné im preložiť,“ skonštatoval Jenčík.

Už dnes čaká Košičanov v poradí štvrtý prípravný duel. Sily si zmerajú so Zvolenom na jeho ľade.

Oceliari majú súperovi čo vracať, keďže minulý týždeň s ním prehrali doma po nájazdoch.

„Najlepšie by bolo, keby sa nám podarilo vyhrať. Na druhej strane nás poteší, ak sa zdokonalíme v tom, čo chceme hrať a podarí sa nám zrealizovať to, čo si natrénujeme. Je to predsa príprava, ale samozrejme víťazstvo by nás potešilo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík: Slovenčina v šatni stále prevláda