Iuventa v pohári statočne vzdorovala favorizovaným Dánkam

(Autor: TASR/Roman Hanc)
TASR|14. okt 2018 o 19:11

V zápase 2. kola Pohára EHF prehrala doma s Nyköbingom o tri góly.

Pohár EHF hádzanárok: Michalovce - Nyköbing: fotogaléria

15.10.2018

MICHALOVCE. Hádzanárky Iuventy Michalovce si na konto pripísali prvú prehru v tohtosezónnom účinkovaní na európskej pohárovej scéne.

Po dvoch víťazstvách nad holandským TTO Work Force / VOC Amsterdam nestačili zverenky trénera Petra Hatalčíka na favorizovaný dánsky Nyköbing Falster Haandbold, ktorému v nedeľňajšom prvom stretnutí 2. kvalifikačného kola Pohára EHF žien 2018/2019 podľahli 26:29 (12:14).

Šance úradujúceho slovenského šampióna na postup poklesli, ale v odvete, ktorá je na programe o týždeň v nedeľu 21. októbra od 18.00 h na palubovke Nyköbingu, ešte môže zabojovať o účasť v 3. kole.

Priebeh zápasu

Michalovčanky sa favorizovaného súpera nezľakli a od úvodu s ním herne aj gólovo držali krok.

Favorit sa však už v prvom polčase predsa len dostal do vedenia, najmä zásluhou strelecky disponovanej dvojice Westbergová - Lagerquistová.

Po prvom polčase síce domáce prehrávali 12:14, no štart do druhého mali ideálny.

Štyrmi gólmi otočili skóre a po zásahu Fiľkovej-Trehubovej viedli 16:14.

Nádejné skóre však neudržali a hostky im neskôr odskočili aj na 6 gólov (20:26).

Michalovčanky sa však nevzdali a v závere ešte dokázali znížiť na prijateľnejší trojgólový rozdiel.

"V jednej fáze stretnutia sme dokonca viedli, ale hrali sme proti veľmi silnému a variabilnému tímu, ktorý je veľmi nebezpečný z protiútokov, má aj streľbu z diaľky. Žiaľ, dnes mal náš súper aj lepšie brankárky," komentoval pre klubový web tréner Iuventy Peter Hatalčík.

Štatistika

Iuventa Michalovce - Nyköbing Falster Haandbold 26:29 (12:14)

Iuventa: Jablonská-Bobaľová, Petkovičová, Muliková - Mugošová 4, Kakaščíková, Štefaniková, V. Kišíková, Trúnková 3, Habánková 7, Janičičová, Štefanová 1, Holejová, Wollingerová 5, Bajčiová, Kompaniecová 1, Fiľková-Trehubová 5.

Najviac gólov za Nyköbing: Westbergová 9, Lagerquistová 8 pok. hody: 4/3 - 3/3, vylúčené: 3 - 3, rozhodovali: Lidacká a Lesiaková (obe Poľ.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa v pohári statočne vzdorovala favorizovaným Dánkam