Inter chce byť Artmedii dôstojným súperom

SITA|23. okt 2007 o 13:03

BRATISLAVA 23. októbra (SITA) - Po utorkovom dueli MFK Košice - Slovan Bratislava pokračuje "rozťahaný" štvrťfinálový program 39. ročníka Slovenského pohára (SP) vo futbale v stredu ...

BRATISLAVA 23. októbra (SITA) - Po utorkovom dueli MFK Košice - Slovan Bratislava pokračuje "rozťahaný" štvrťfinálový program 39. ročníka Slovenského pohára (SP) vo futbale v stredu zápasom Inter Bratislava - Artmedia Petržalka.

Aktuálnemu účastníkovi I. ligy sa proti vicemajstrovi z uplynulej sezóny nedávajú veľké šance na úspech. "Pohárové zápasy však majú svoje špecifiká. Chceme potrápiť Artmediu a pokračovať v úspešných výsledkoch z posledného obdobia, keď sme zo šiestich duelov v lige a národnom pohári štyrikrát zvíťazili a dva razy remizovali. Osobne ma teší najmä solídne vystúpenie v 3. kole SP a vyradenie Dubnice na jej pôde 2:0. V stredu proti petržalskému tímu určite nepredáme kožu lacno a do odvety by sme radi nastúpili ešte so šancou na postup," uviedol pre agentúru SITA hlavný tréner Interu Vladimír Koník, ktorý sa však musí zaobísť bez viacerých zranených hráčov základnej zostavy - Petra Majerníka, Vojtecha Horvátha či Jána Šlahora. Otázny je štart Adriána Guľu. Tréneri museli do A-mužstva zaradiť dvojicu talentovaných dorastencov Matej Chlebo - Peter Fieber ml. Interisti, ktorým patrí po 13. kole v tabuľke I. ligy 4. miesto s 20 bodmi, majú v utorok popoludní na programe na Pasienkoch tréning, kde napokon odohrajú aj pohárový duel proti Artmedii. Pôvodne sa malo hrať na štadióne ŠKP Dúbravka, kde žlto-čierni nastúpili už v prvom kole SP proti Vrbovému, rozmočený terén však presunul malé bratislavské derby na hlavnú plochu na Pasienkoch.

Futbalisti Artmedie Petržalka po prehre v nedeľňajšom šlágri s MŠK Žilina (2:3) a strate líderského postavenia v tabuľke Corgoň ligy už upierajú pozornosť na stredajší pohárový duel. Trénerská dvojica Vladimír Weiss - Michal Hipp nemôže proti "žlto-čiernym" počítať so službami českého legionára Aleša Urbánka, ktorý má problémy so stehenným svalom. Dlhodobo zranení sú Reiter, Oravec a Mikulič. Napriek všetkému je tím spoza Starého bratislavského mosta jednoznačným favoritom na postup do jarného semifinále. Odvetný štvrťfinálový duel s Interom odohrá petržalský tím v stredu 28. novembra.


Kompletný program štvrťfinálových stretnutí 39. ročníka Slovenského pohára vo futbale 2007/2008 (hrá sa na odvety):


Prvé zápasy:

utorok 23. októbra o 16.30 h: MFK Košice - Slovan Bratislava, rozhodujú: Šipoš - Sluk, Schmidt

streda 24. októbra o 14.00: Inter Bratislava (I. liga) - Artmedia Petržalka, rozhodujú: Smolák - Csabay, T. Somoláni (hrá sa na ihrisku ŠKP Dúbravka)

utorok 6. novembra o 17.30: MŠK Žilina - FC Nitra, rozhodujú: Pavlík - Mókoš, Likavský

streda 14. novembra o 17.00: Tatran Prešov (I.) - Spartak Trnava, rozhodujú: Fajčík - Balko, Rendko


Odvetné zápasy:

utorok 20. novembra o 17.00: Spartak Trnava - Tatran Prešov

streda 28. novembra o 13.00: Artmedia Bratislava - Inter Bratislava, o 16.30: Slovan Bratislava - MFK Košice

streda 5. decembra o 16.30: FC Nitra - MŠK Žilina


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inter chce byť Artmedii dôstojným súperom