Gól číslo 3: Na dedine vystrúhal nožničky ako Cristiano Ronaldo, jeho vzor je pritom Messi

Lukáš Gábor preberá cenu za tím TJ Baník Rakovnica.
Lukáš Gábor preberá cenu za tím TJ Baník Rakovnica. (Autor: archív LG)
Michal Šášky|28. dec 2022 o 07:00

Lukáš Gábor z Baník Rakovnica kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

RAKOVNICA. V titulnej fotografii k ankete Gól roka 2022 je prirovnávaný ku Cristianovi Ronaldovi. Lukáš Gábor sa postaral o jeden z najkrajších zásahov v amatérskych súťažiach.

Už v piatej minúte načal skvelý deň pre Baník Rakovnica, ktorý zdolal na jar v šiestej lige domáci Baník Rožňavské Bystré 4:1. Mladík vtedy otváral skóre stretnutia.

O tom, že sa dostal do užšieho výberu pre Gól roka sa dozvedel od priateľov a známych.

Prvé úspešné nožničky v kariére

Lopta sa po rohovom kope trikrát odrazila a dostala sa nad hlavu dvadsaťročného krídelníka.

Ten nezaváhal a vyskúšal ohroziť brankára nožničkami. V minulosti to skúšal viackrát, ale až teraz bol prvýkrát úspešný.

„Keď je možnosť zakončiť nožničkami, tak to vyskúšam, ale všetko záleží od danej situácie. Som však hrdý na všetky góly nášho tímu, či už skórujem ja, alebo spoluhráči,“ poznamenal mladý futbalista.

VIDEO: Gól Lukáša Gábora za Baník Rakovnica

Bol to inštinkt pravého zakončovateľa. „Pri odrazenej lopte som nemal na výber,“ opisoval vtedy pre Futbalnet skromne Gábor. „Gól venujem rodičom, ktorí ma vždy podporovali,“ dodal.

Išlo o najkrajší z jeho deviatich gólov v sezóne šiestej ligy. V načatom pokračuje aj tento rok.

Dúfa v ďalšiu dobrú jar

Na jeseň skóroval už sedemkrát a je najlepší strelec mužstva, spolu s útočníkom Samuelom Čonkom. O jeden zásah menej má jeho mladší brat Marián Gábor.

Traja hráči sa postarali o 20 z 32 gólov svojho tímu. Ten je však v tabuľke siedmej ligy na 11. mieste z trinástich účastníkov.

„Mali sme zlý začiatok sezóny, po prvom kole sme ťahali sériu prehier a naozaj zlých výsledkov,“ povzdychol si Lukáš Gábor a optimisticky dodal:

„Verím, že rovnako ako minulú sezónu, kedy sme boli po jeseni v tabuľke nízko a dostali sa napokon vďaka výsledkom počas jarnej časti na tretie miesto, to bude aj teraz. Urobíme všetko preto, aby sme si boj o najlepšie priečky zopakovali.“

Mladý futbalista len nedávno skončil práce na jednej stavbe v Bratislave. Teraz na sebe opäť pracuje, aby sa na jar pokúsil o ďalší krásny zásah.

Jeho gól však nie je náhodný, futbalové hviezdy ma na pozerané. „Odmala fandím Barcelone, moji obľúbení hráči sú Lionel Messi a Neymar. Určitá inšpirácia od týchto hráčov tam teda určite je,“ usmial sa na záver.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 3: Na dedine vystrúhal nožničky ako Cristiano Ronaldo, jeho vzor je pritom Messi