Na východe pribudli ďalší postupujúci. Teší sa aj bývalý ligista v dvojúlohe

Víťazom VI. ligy Košicko-gemerskej sa stala Malá Ida.
Víťazom VI. ligy Košicko-gemerskej sa stala Malá Ida. (Autor: Malá Ida/Jana Kallová)
Daniel Dedina|13. jún 2023 o 20:45

Štyria z piatich šiestoligových víťazov sú už známi.

VÝCHODNÉ SLOVENSKO. S blížiacim sa záverom sezóny sa poradie v tabuľkách vyjasňuje a pribúdajú mená víťazov jednotlivých súťaží.

Platí to aj o šiestej lige, ktorá je na východe republiky najnižšou hierarchickou úrovňou v mozaike regionálnych súťaží pod hlavičkou Východoslovenského futbalového zväzu.

Šiesta liga má na východe päť vetiev. V štyroch je už o prvom mieste rozhodnuté.

Dulova Ves svoje prvenstvo v VI. lige Šarišskej spečatila s výrazným predstihom. Napriek definitíve nepoľavuje a pred záverečným kolom má na čele obrovský 18-bodový náskok.

V uplynulých dňoch pribudli ďalšie tri víťazné šiestoligové tímy.

Zemplínu vládne Nacina Ves

O tom, že posledný krok býva náročný, sa presvedčili futbalisti Nacinej Vsi. Tým sa dlho nedarilo zaistiť si definitívu prvenstva v VI. lige Zemplínskej, v troch kolách po sebe získali jediný bod.

Istotu nadobudli v priebehu minulého týždňa. Po tom, čo odvolacia komisia VsFZ potvrdila verdikt športovo-technickej komisie o kontumácii stretnutia Petrovce nad Laborcom – Čičarovce v pomere 0:3 (na ihrisku pritom zápas skončil výsledkom 9:0).

V tabuľke druhé Petrovce tak prišli aj o teoretickú šancu na prvenstvo v súťaži.

Nacina Ves, naopak, tri body za kontumáciu stretnutia získala, keďže Úpor počas uplynulého víkendu na zápas nepricestoval.

Bola to už druhá kontumačná výhra lídra v krátkom slede, v polovici mája mal rovnaký osud duel s Čiernou nad Tisou.

Vtedy to však Nacinej Vsi vôbec nepomohlo, keďže potom nasledovala spomínaná negatívna šnúra.

Oslavovať by chceli doma

„Neodohraný zápas s Čiernou nad Tisou nás vyviedol z konceptu, predtým sa nám celkom darilo. To, že sme nehrali, nám viac ublížilo, než pomohlo,“ priznal prezident ŠK Nacina Ves Martin Berko, ktorý našiel aj ďalší dôvod poklesu formy v závere ročníka.

„Zavážilo tiež to, že pri vidine víťazstva v súťaži zvládali chlapci tréningové jednotky už o čosi slabšie. Stále je to len dedinský futbal, nie profesionálny,“ poznamenal Berko.

Hlavná časť osláv klubu z okresu Michalovce prebehne až po poslednom kole.

V ňom by mala Nacina Ves nastúpiť v Lastomíre, funkcionári klubu sa ale pokúšajú so súperom dohodnúť na tom, aby sa zápas hral na ich domácom štadióne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na východe pribudli ďalší postupujúci. Teší sa aj bývalý ligista v dvojúlohe