Z pohára sa teší aj sponzor Boženík. Duel šiestoligistov tromfol Fortuna ligu

MFK Bytča - víťaz prvého (dokončeného) ročníka Prezidentského pohára.
MFK Bytča - víťaz prvého (dokončeného) ročníka Prezidentského pohára. (Autor: Ladislav Lukáč)
Daniel Dedina|18. máj 2023 o 13:00

Už sa mi vysmievajú, žartoval Pečovský. Ocenil aj súpera.

POPRAD. Bolo to niečo, čo na Slovensku často nevídať ani v lige. Hlavná tribúna sa utešene zaplnila, hlasité skandovanie fanúšikov oboch táborov bolo počuť už z diaľky.

Finále Prezidentského pohára, po Slovnaft Cupe pohárovej úrovne číslo 2, určenej pre minuloročných víťazov najvyšších súťaží oblastných futbalových zväzov, sa nieslo vo výbornej atmosfére.

Obaja finalisti, šiestoligové tímy z Bytče a Dulovej Vsi, už vopred avizovali autobusové výjazdy pre svojich priaznivcov.

V Národnom tréningovom centre v Poprade bolo podľa oficiálnych údajov – vstup bol zdarma – 800 divákov. To je číslo, ktoré sa vyrovná, ba dokonca tromfne aj mnohé návštevy vo Fortuna lige.

Liptovský Mikuláš, ktorý hráva v lige domáce zápasy práve v Poprade, nemal dohromady toľko divákov na všetkých štyroch zápasoch, ktoré doposiaľ v nadstavbe odohral.

Pohár je náš, spievali v predstihu

„Chcem sa poďakovať našim fanúšikom. Vytvorili úžasnú atmosféru, v ktorej sa nám hralo dobre,“ pochvaľoval si Stanislav Lojdl, tréner a športový riaditeľ víťazného tímu MFK Bytča.

Jeho mužstvo išlo do vedenia už po ôsmich minútach. Súper následne vyrovnal skóre i hru, rozhodnutie priniesla záverečná polhodina.

V rozpätí 66. - 69. minúty strelila Bytča dva góly. Najprv sa z priameho kopu presadil Róbert Petruš, vzápätí svoj druhý presný zásah v zápase pridal Tomáš Podmalík.

Keď v 78. minúte zvýšil Peter Puček už na 4:1, fanúšikovia Bytče si v hľadisku išli zodrať hlasivky. „Pohár je náš,“ spievali a zabávali sa.

VIDEO: Zostrih z finálového zápasu Prezidentského pohára

„V súťaži sme pôsobili suverénnym dojmom, máme dobrý mančaft. Myslím si, že aj vo finále sme boli futbalovejší a zaslúžene sme vyhrali. Chalani sú výborná partia, patrične to oslávime,“ vravel Lojdl.

Keďže sa hralo v strede týždňa o 17-tej hodine, niektorí hráči si museli brať z práce dovolenky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Z pohára sa teší aj sponzor Boženík. Duel šiestoligistov tromfol Fortuna ligu