Lekár skóroval, nestačilo to, obrat režíroval Lačný. Druhý gól som nedal ja, vravel

Miloš Lačný (druhý sprava) bol pre obranu Vranova neustálou hrozbou.
Miloš Lačný (druhý sprava) bol pre obranu Vranova neustálou hrozbou. (Autor: Imrich Makó)
Daniel Dedina|2. mar 2022 o 21:55

Vranov mal ligistu na lopate len chvíľu.

VRANOV NAD TOPĽOU. V poriadne hlučnej atmosfére sa odohrával osemfinálový duel Slovnaft Cupu Vranov nad Topľou - Pohronie. O atmosféru, v ktorej občas nebolo počuť vlastné slovo, sa nestarali ultras, ale malé deti.

Ich piskľavé „Vranov do toho“ s klasickým detským džavotom bol jedným z lajtmotívom zaujímavého pohárového stretnutia.

Išlo o prípravkárov vranovského klubu pod vedením trénerky Simony Šviderskej, sestry slovenského reprezentanta do 21 rokov a hráča Manchestru United Martina Šviderského.

„Veľmi nás to potešilo. Klobúk dole pred deťmi, boli skvelé,“ pochvaľoval si tréner Vranova Roman Lazúr. Radosť mu svojim výkonom spravili aj jeho zverenci. Jediná vec, ktorá domáci tábor nepotešila, bol konečný výsledok.

Lačný: Lopty som sa nedotkol

V súboji účastníka Fortuna ligy s jediným treťoligovým tímom, ktorý sa prebojoval do pohárového osemfinále, bol favorit jasný.

Pohronie malo v prvom polčase viac z hry, ale po tom, čo svoje šance nevyužilo, prišiel trest.

V 43. minúte sa hlavou po rohovom kope presadil vysoký vranovský útočník Erik Burcák. Veľké prekvapenie sa však napokon nekonalo. V druhom polčase favorit dvoma gólmi skóre otočil a na východe Slovenska vyhral 2:1.

Ústrednou postavou stretnutia bol hosťujúci útočník Miloš Lačný, ktorý krátko po zmene strán strelil vyrovnávajúci gól. Po hodine hry sa zdalo, že bol posledným hráčom, ktorý pri víťaznom góle Pohronia usmernil loptu do siete.

Favorit to nemal na ihrisku treťoligistu vôbec jednoduché.
Favorit to nemal na ihrisku treťoligistu vôbec jednoduché. (Autor: Imrich Makó)

„Nie, lopty som sa nedotkol. Dotkol som sa len hráča. Možno to bolo tečované, ale nie odo mňa,“ priznal Lačný.

„Tieto zápasy poznám, sú veľmi ťažké. Vranov prekvapil, aj mňa osobne. Jeho hráči hrali super, páčil sa mi výkon brankára, ktorý mal dobré reflexy a vynikajúco čítal hru. Nepáčil sa mi výkon rozhodcu. Bola tam čistá penalta, potom sa môžeme snažiť, koľko chceme,“ tvrdil Lačný.

Ligu nebalia, pohár je druhá šanca

Skúsený kanonier, ktorý okrem rôznych európskych klubov hrával aj v Kazachstane či Južnej Afrike, sa bezprostredne po zápase tešil na chvíle v kabíne.

„V druhom polčase už bolo vidieť rozdiel a konečne si v šatni zakričíme. Už som to dlho nepočul,“ vravel Lačný.

„Prišli sme sem s cieľom nepodceniť súpera. Držanie lopty bolo jednoznačne v náš prospech, súper nakopával lopty na vysokého útočníka a dal gól zo štandardky. To sa niekedy stane. Dali sme šancu niektorým hráčom, ktorí v základnej zostave nenastupujú. Šancu za pačesy nechytili. Zmeny v polčase priniesli ovocie,“ hodnotil tréner Pohronia Martin Bittengl.

Posledný tím Fortuna ligy sa nachádza v nelichotivej pozícii. Do nadstavbovej časti vstupuje s deväťbodovým mankom na predposledné Zlaté Moravce. Po zimnej prestávke ešte nezískal ani bod.

Káder v uplynulých týždňoch vystužili zaujímavé mená ako Martin Chrien či Jaroslav Mihalík, hráči so skúsenosťami aj zo seniorskej reprezentácie.

„Posily to určite sú, ale potrebujú sa rozohrať. Rozdielovými hráčmi nebudú hneď. Snažíme sa ich zapracovať do tímu,“ skonštatoval Bittengl.

Práve Zlaté Moravce zavítajú v sobotu do Žiaru nad Hronom.

„Bude to jeden z najdôležitejších zápasov jarnej časti. Proti Slovanu i Ružomberku sme hrali veľmi dobre, lepšie ako vo Vranove. Verím, že na to nadviažeme. Určite to nebalíme, motivácia uspieť je veľká,“ zdôraznil 37-ročný český kouč.

„Nie sme v ideálnej situácii, ale nič nie je nemožné,“ vyhlásil Lačný.

K postupu medzi osem najlepších tímov v Slovnaft Cupe dodal: „V lige sa nám nedarí, o to viac chceme prekvapiť v pohári. Je to naša druhá šanca.“

Gól teší, futbal je preňho koníček

Vranovčania po zápase ľutovali, že nedokázali priaznivý stav udržať dlhšie.

V druhom polčase sa zdalo, že im už dochádzajú sily, ale v nádeji na dobrý výsledok vydolovali zo seba aj posledné zvyšky energie. V závere sa snažili vyrovnať a dostať zápas do jedenástkového rozstrelu. 

„Rozhodol druhý polčas, dostali sme góly po lacných chybách. Bojovali sme, súper sa do poslednej minúty strachoval o výsledok. Škoda, že nám to tam v závere nepadlo,“ povzdychol si strelec jediného gólu domácich Erik Burcák.

„Určite to poteší, ale pre mňa sú dôležitejšie iné hodnoty. Futbal beriem ako koníček. Sme radi, že sa ľudia mohli potešiť v tejto smutnej dobe a že sme si mohli zahrať s ligovým mužstvom,“ hovoril skromný chlapík, civilným povolaním lekár.

„Predpoludním som bol v práci. Cítil som sa trochu unavený, ale premohol som sa. Zajtra má práca čaká, samozrejme, tiež,“ pousmial sa. Úvodný výkop zápasu bol o 14.00 hod.

Do pohára sa prihlásia znova

„Klobúk dole pred chalanmi, siahli si na dno síl. Brali si voľno z práce, ospravedlňovali sa zo škôl a zápas ´odjazdili´. Mrzí nás situácia pred vyrovnávajúcim gólom, kedy na zemi ležali náš hráč aj hráč súpera. Hrať prestali aj ďalší naši hráči, akcia však pokračovala a dostali sme gól,“ vravel vyrovnaným hlasom tréner Lazúr.

Napriek osemfinálovej prehre sú vo Vranove s pohárovým vystúpením nadmieru spokojní.

„Tešíme sa na ďalšie účinkovanie, do súťaže sa určite prihlásime znovu. Má to pre nás význam, posúvame sa ďalej. Vďaka za podporu patrí fanúšikom, mestu i sponzorom,“ vyhlásil Lazúr. 

Pre futbalistov Vranova nad Topľou bolo pohárové účinkovanie veľkou skúsenosťou.
Pre futbalistov Vranova nad Topľou bolo pohárové účinkovanie veľkou skúsenosťou. (Autor: Imrich Makó)

V aktuálnej tabuľke III. ligy Východ patrí Vranovu siedme miesto. Oproti predchádzajúcim sezónam ide o pokles. V klube veria, že len dočasný. 

„V amatérskom futbale sa káder mení každý polrok. Je ťažké to udržať pokope a dlhodobo niečo pripravovať. V tabuľke sa budeme snažiť šplhať nahor,“ dodal Lazúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lekár skóroval, nestačilo to, obrat režíroval Lačný. Druhý gól som nedal ja, vravel