Tesne po tridsiatke s futbalom končí: V druhej lige sa na profíkov len hráme

Martin Luberda (v popredí vpravo) si v drese Prešova zahral vo Fortuna lige.
Martin Luberda (v popredí vpravo) si v drese Prešova zahral vo Fortuna lige. (Autor: SITA)
Daniel Dedina|13. jan 2023 o 19:00

Láka ho IT sféra, hrávať chce na nižšej úrovni.

PREŠOV. Hrával za Prešov, Poprad a naposledy v Humennom. Na konte má štarty vo Fortuna lige, bol v nej dokonca kapitánom mužstva.

Hoci má 31 rokov, čo nie je žiaden extrémne vysoký vek, stopér Martin Luberda sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru.

Trápili ho časté zranenia

„Bolo v tom viac vecí. V uplynulom období som nad tým častejšie premýšľal, najmä po poslednom zranení kľúčnej kosti a potrhaných väzoch, čo si vyžiadalo operáciu.

V Humennom som síce podpísal novú jedenapolročnú zmluvu, ale po novom roku som oznámil vedeniu, že chcem skončiť s profesionálnym futbalom,“ hovorí Luberda.

Pri jeho rozhodovaní sa zavážili aj pomerne časté zranenia. Značnú časť kariéry premaródoval a taký kolobeh ho už prestával baviť.

„Keď sa mi podarilo dostať sa do formy a mal som za sebou slušnú sezónu, prišiel vážnejší úraz. Nasledovali rehabilitácie a začínal som odznova.

Niektorí hráči majú v tomto šťastie, pritom možno nikdy nič navyše nerobili. Ja som makal na sebe, ale čo sa týka zdravotného stavu, nebolo mi, bohužiaľ, tak dopriate,“ povzdychol si.

Venovať by sa už chcel viac pracovným záležitostiam, ale futbalu neplánuje dať zbohom úplne.

„Futbal a šport celkovo milujem, robím ho celý život. Chcem sa naďalej udržiavať v kondícii a zahrať si aspoň tretiu ligu. S tým, že by tréningov už nebolo toľko ako v druhej lige,“ priblížil svoju aktuálnu predstavu.

Za Real Madrid už hrať nebude

Finančné hľadisko a celkové fungovanie profesionálneho futbalu na Slovensku sú ďalšie aspekty, ktoré bral skúsený futbalista do úvahy pri zamýšľaní sa o svojej budúcnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tesne po tridsiatke s futbalom končí: V druhej lige sa na profíkov len hráme