Prečo Krompachy skončili? Hráči i tréner reagujú: Klamstvo a nonsens

Futbalisti Krompách (v svetlom) účinkovali ešte prednedávnom v tretej lige.
Futbalisti Krompách (v svetlom) účinkovali ešte prednedávnom v tretej lige. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Daniel Dedina|8. aug 2022 o 22:30

Vyjadrenia manažéra ich pobúrili. Pravda je iná, tvrdia.

KROMPACHY. Seniorský futbal v Krompachoch sa tak skoro hrať nebude. Klub zo Spiša síce prihlásil svoje A-mužstvo, ktoré v uplynulej sezóne účinkovalo v III. lige Východ, do šiestej najvyššej súťaže, ale neskôr svoje rozhodnutie zmenil.

„Prihlášku do súťaže bolo potrebné podať do 26. júna do polnoci. V ten istý deň sa začalo letné registračné obdobie prestupov bez obmedzenia a skončilo sa 15. júla. V tomto období odišlo z klubu v kategórii dospelých 19 hráčov, takže pokračovať v akejkoľvek súťaži nebolo s kým,“ vysvetľoval manažér FK Pokrok SEZ Krompachy František Jochman.

V novodobej histórii nie sme prvý klub, ktorý musel takéto nepopulárne rozhodnutie urobiť. Bohužiaľ, určite nebudeme ani posledný,“ vravel.

Na jeho slová zareagovali rozhorčení hráči i tréner mužstva. Tvrdia, že pravda je iná.

Nie prestupový poriadok je na vine

„Pán Jochman sa sťažoval na prestupový poriadok a na to, že z klubu odišlo devätnásť hráčov. Veľké množstvo z nich však už buď vôbec nehralo, alebo hrali niekde inde. Hlavný problém nebol prestupový poriadok, ten platí pre všetky kluby rovnako. Ale nezáujem osloviť hráčov, aby v klube zostali. Preto odišli,“ tvrdí tréner Krompách Jaroslav Rychnavský.

„S nikým sa neunúval prehodiť ani slovo o tom, či by zostali a hrali nižšiu súťaž. Ja som hovoril so všetkými hráčmi, preto viem, že boli ochotní sa o tom rozprávať. To, čo povedal v článku, je klamstvo,“ vyhlásil Rychnavský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prečo Krompachy skončili? Hráči i tréner reagujú: Klamstvo a nonsens