Blamáž nezažil len Trenčín. Prehľad najväčších senzácií Slovnaft Cupu

Príbeh štvrtoligového Medzeva, ktorý vyradil v Slovnaft Cupe Senicu i Trenčín, je inšpiratívny pre mnohé kluby.
Príbeh štvrtoligového Medzeva, ktorý vyradil v Slovnaft Cupe Senicu i Trenčín, je inšpiratívny pre mnohé kluby. (Autor: archív Spartak Medzev)
Ivan Mriška|26. okt 2023 o 15:25

Desať veľkých zaváhaní účastníkov najvyššej súťaže.

BRATISLAVA. V roku 2002 VTJ KOBA Senec a o päť rokov neskôr FC ViOn Zlaté Moravce. Sú to jediné dva prípady, keď domácu futbalovú pohárovú súťaž nevyhral tím z najvyššej súťaže, ale kluby z druhej ligy.

Známych je viacero prípadov, keď menšie kluby zdolali v Slovenskom pohári jasných favoritov. Ako napríklad druholigové Ličartovce, ktoré v roku 2004 vyradili v semifinále slávny Spartak Trnava.

Vždy to však boli konfrontácie čisto profesionálnych tímov.

Od sezóny 2014/15 nabral Slovnaft Cup nový rozmer. Šancu zapojiť sa do neho majú všetky kluby, ktoré pôsobia pod hlavičkou regionálneho futbalového zväzu. Teda až po šiestu ligu.

Pohárová súťaž priniesla za takmer desať rokov množstvo zdrvujúcich debaklov. Známe sú však aj prípady, keď outsider totálne šokoval kluby z najvyššej súťaže.

Sportnet zozbieral prekvapujúce výsledky od ročníka 2014/15. Uvádzame zápasy, keď ligový tím vypadol po prehre s účastníkom tretej ligy alebo nižšej súťaže. Reagujeme tak na prekvapujúcu prehru AS Trenčín na pôde piatoligovej Devínskej Novej Vsi.

2014/15 - 2. kolo, Kremnička (III. liga) - Ružomberok 1:0

Prekvapenie sa zrodilo hneď v prvom ročníku nového formátu. Kremnička z tretej ligy vyradila po výhre 1:0 Ružomberok.

O jediný a zároveň postupový gól domácich sa postaral Adam Sámel. Kremničku, mestskú štvrť v Banskej Bystrici, by ste dnes na futbalovej mape hľadali márne.

2015/16 - 2. kolo: Krásno n/K (III. liga) - Skalica 1:1, 5:4 na pen.

Ďalší prekvapivý výsledok prišiel o rok neskôr, keď treťoligové Krásno nad Kysucou vyprevadilo zo súťaže Skalicu. Favorit sa ujal vedenia zásluhou Petra Mazana, no v 90. minúte rozjasal tisíc divákov Vladimír Harman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Blamáž nezažil len Trenčín. Prehľad najväčších senzácií Slovnaft Cupu