Trebišov trápia dve veci. Odchovanec klubu chce pomôcť a vrátiť sa do ligy

Trebišovu (v žltom) patrí v II. lige po jeseni piate miesto.
Trebišovu (v žltom) patrí v II. lige po jeseni piate miesto. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|6. feb 2023 o 18:55

Jar bude výzvou. Vysoko nastavenú latku chcú udržať.

TREBIŠOV. Je to strop alebo môžu ísť ešte vyššie? Futbalistom Slavoja Trebišov patrí v tabuľke II. ligy po jeseni piate miesto.

Nebyť niektorých zaváhaní, mohlo to byť dokonca ešte lepšie, na tretiu priečku strácajú jediný bod.

S jedlom rastie chuť, a to platí aj v prípade Zemplínčanov, hoci v príprave sa boria hneď s dvoma problémami. Sú nimi zranenia hráčov a absencia produktívneho hrotového útočníka.

Sokoli: Hráči musia spoznať mňa

„Mužstvo si vybudovalo veľmi dobrú východiskovú pozíciu pre jarnú časť. Postavenie v tabuľke by sme chceli minimálne udržať a ďalej baviť našich divákov dobrou hrou i výsledkami,“ vraví tréner Slavoja Trebišov Branislav Sokoli, ktorý sa funkcie ujal skraja zimnej prípravy.

Jeho predchodca Gergely Geri odišiel do fortunaligových Zlatých Moravciach, kde sa stal asistentom hlavného trénera Ivana Galáda.

Hoci súčasný kouč Slavoja pôsobil naposledy ako šéftréner mládeže v českom Varnsdorfe, po návrate na východ Slovenska sa zorientoval veľmi rýchlo. Trebišovské prostredie pre neho nebolo neznámou.

„Viacerých hráčov som viedol v doraste Michaloviec, poznal som viac-menej celý káder. Potrebujeme, aby pochopili moju filozofiu a to, čím by sme sa chceli v zápasoch prezentovať, takže skôr oni musia spoznať mňa. Náročnosť bude vyššia, ale chlapci to zatiaľ zvládajú,“ skonštatoval Sokoli.

Spokojný nemôže byť s aktuálnou šírkou kádra. Tá je menšia než by si predstavoval.

„Máme štyroch dlhodobo zranených hráčov, traja v zime odišli. Zatiaľ sme to doplnili troma novými hráčmi. Potrebovali sme posilniť najmä ľavú stranu, a to sa nám, našťastie, podarilo,“ podotkol niekdajší tréner Lokomotívy Košice či Šamorína, ktorý v pozícii asistenta pôsobil aj v ruskom Vladivostoku a českom Liberci.

Odišli Nigérijčania, prišli Ukrajinci

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trebišov trápia dve veci. Odchovanec klubu chce pomôcť a vrátiť sa do ligy