IV. liga Východ: Súťaž ich milo prekvapila. Tréner lídra hovorí o zázraku

Predĺžená jesenná časť štvrtej ligy priniesla vyše päťsto gólov.
Predĺžená jesenná časť štvrtej ligy priniesla vyše päťsto gólov. (Autor: Štefan Antoňák)
Daniel Dedina|26. nov 2022 o 10:10

Čo priniesla jesenná časť? Kto sú kandidáti na postup i zostup?

KOŠICE. Pred sezónou išlo o veľkú neznámu. Pre fanúšikov i samotné kluby. Najvyššou regionálnou úrovňou sa po reorganizácii stala na východe Slovenska súťaž s názvom Majstrovstvá regiónu – IV. liga Východ.

Vytvorili ju tímy z troch predchádzajúci súťaži – pôvodnej tretej ligy a dvoch skupín štvrtej ligy. Vopred bolo ťažké čokoľvek predpovedať.

Po sedemnástich kolách – predohrané sú úvodné dve kolá odvetnej časti – je už pomer síl o čosi čitateľnejší. Rozhodnuté ale ešte zďaleka nie je. Práve naopak.

Jurko: Fantastický úspech

„V súťaži pôsobí dolná polovica minuloročnej tretej ligy i Kalša, ktorá mohla zostať v tretej lige, ale sa do nej neprihlásila. Zároveň pribudli mužstvá z Prešovského i Košického kraja, ktoré v minulých rokoch tvrdili muziku vo svojich súťažiach. Je to zaujímavá konfrontácia,“ pochvaľuje si tréner FK Čaňa Roman Jurko.

Jeho tímu patrí líderská pozícia. Čaňa má na konte 38 bodov, zo sedemnástich zápasov vyhrala dvanásť.

„Hodnotím to ako menší zázrak. Po tom, čo mužstvo vlani vyhralo IV. ligu Juh, odišlo päť pilierov základnej zostavy a s nimi 55 strelených gólov. Po mojom príchode bolo prvoradým cieľom pohybovať sa v pokojnom strede tabuľky. Sme na prvom mieste. Je to fantastický úspech,“ tvrdí Jurko.

Ciele Čane pred jarnou časťou zostanú podľa kouča tímu nezmenené.

„Chceme hrať pekný futbal a pokúsiť sa vyhrať každý zápas. Konkrétne tabuľkové umiestnenie nemáme stanovené. Možno niečo padne na decembrovej kapustnici, kde sa všetci zídeme,“ skonštatoval niekdajší hráč 1. FC Košice, Slovana, či Interu Bratislava.

Futbalisti Čane (v zelenom) budú zimovať na vedúcej pozícii.
Futbalisti Čane (v zelenom) budú zimovať na vedúcej pozícii. (Autor: facebook MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)

O Kechnec je záujem

O jediný bod zaostáva na druhom mieste FK Kechnec. Ten patrí k dvojici tímov, ktoré na jeseň predviedli obdivuhodnú kanonádu. Kechnec nastrieľal súperom 56 gólov, ešte o jeden presný zásah viac má na konte Kalša.

„Jeseň musíme hodnotiť kladne. Do novovzniknutej súťaže sme nešli s veľkými očami, prišlo asi osem nových hráčov a takisto ja. Chceli sme vybudovať perspektívne mužstvo, zapojili sme mladých hráčov, os tímu tvoria starší a skúsenejší. Chvíľu to trvalo, ale sme spokojní s tým, čo sme predviedli,“ hodnotí tréner Kechneca Vladimír Chovaník.

Jeho prvoradý cieľ je momentálne zamerať sa na kvalitnú zimnú prípravu.

„Uvidíme, koľkí hráči zostanú a či prídu noví. U chlapcov je záujem prísť do Kechneca, čo ma teší. Chceme sa pohybovať v prvej trojke,“ vraví Chovaník.

Úroveň súťaže si takisto pochvaľuje.

„Bol som milo prekvapený, odohrali sme viacero kvalitných zápasov. Zhruba desať mužstiev je veľmi vyrovnaných. Najmä pre mladých hráčov, ktorí končia v doraste, je to vynikajúca súťaž,“ skonštatoval.

Topfavorit? Stará Ľubovňa

Prvých päť tímov tabuľky od seba delí len päť bodov. Aj na ďalších priečkach je to vzácne vyrovnané.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»IV. liga Východ: Súťaž ich milo prekvapila. Tréner lídra hovorí o zázraku