Falat: Kde prišiel Peťo Sagan, bojovalo sa len o druhé miesto

Sagan valcuje súperov. Bolo to tak už aj v jeho mládežníckych časoch.
Sagan valcuje súperov. Bolo to tak už aj v jeho mládežníckych časoch. (Autor: tasr/ap)
Daniel Dedina|18. okt 2016 o 00:00

Celý športový svet opäť spieva chválospevy na nášho fenomenálneho cyklistu.

KOŠICE. Nielen Slovensko, ale celý športový svet opätovne spieva chválospevy na fenomenálneho Petra Sagana.

Ten v nedeľu v katarskej Dauhe obhájil dúhový dres pre majstra sveta v cestnej cyklistike. K tomuto úspechu mu výraznou mierou pomohli aj ďalší dvaja slovenskí cyklisti, Petrov brat Juraj a Michael Kolář, ktorí taktiež zajazdili fantastické preteky.

Nie každý Slovák mal možnosť vychutnať si triumf svojho krajana priamo pred televíznou obrazovkou. Ale aj tí, čo nemohli, dostávali aspoň sprostredkované informácie.

„Mal som ich z druhej ruky, keďže som prenos v priamom prenose nemohol sledovať. Priebežné informácie som dostával telefonicky. Už pred samotnými pretekmi sa ma veľa ľudí pýtalo, ako to dopadne. No čo im môžete povedať pri Peťovi Saganovi? V jeho prípade to buď jednoducho vyjde na víťazstvo alebo nie. Moje očakávania boli vcelku reálne, aj keď som samozrejme dúfal, že to dopadne tak, ako to dopadlo,“ rozhovoril sa v našom rozhovore niekdajší veľký cyklistický talent z východného Slovenska Michal Falat.

„Mrzí ma ale jedna vec. Ľudia málokedy ocenia prácu ostatných pretekárov mimo stupňa víťazov. Mišo Kolář bol pritom v najlepšej dvadsiatke (skončil na 19. mieste, pozn. red.). Keby pred niekoľkými rokmi dosiahol slovenský cyklista v kategórii elite takýto výsledok, hodnotilo by sa to nesmierne pozitívne. Po úspechoch Peťa Sagana už ako keby iné výsledky ako víťazstvá ani nemali cenu.“

Sagan obhájil titul majstra sveta: fotogaléria

21.12.2016

Vyhrával aj na cudzom bicykli

Prečo sme v tejto súvislosti oslovili práve Michala Falata?

V juniorskom veku totižto prichádzal s našimi momentálne najúspešnejšími cestnými cyklistami do kontaktu ako máloktorý iný východniar. Najmä s Jurajom Saganom, s ktorým sú rovnaký ročník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Falat: Kde prišiel Peťo Sagan, bojovalo sa len o druhé miesto