Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Bolo to nefér, vravel sklamaný Valábik. Handzuš videl v prehre recept na štvrťfinále

Experti o MS v hokeji 2024: Zľava Rastislav Konečný, Boris Valábik, Michal Handzuš.
Fotogaléria (53)
Experti o MS v hokeji 2024: Zľava Rastislav Konečný, Boris Valábik, Michal Handzuš. (Autor: Sportnet/TASR)
Miloslav Šebela|22. máj 2024 o 01:00

Švédi si zo zápasu proti Slovákom urobili exhibíciu.

OSTRAVA. Peter Forsberg o ich výkonoch povedal, že je to dokonalosť a je radosť sledovať ich hru. Švédsko potvrdilo rolu favorita na MS v hokeji 2024 aj v zápase proti Slovensku. Vyhralo s prehľadom 6:1.

Švédi predviedli jeden z najlepších zápasov na turnaji a ich vystúpenie sa postupne premenilo na exhibíciu. Potvrdili, že sú veľkým favoritom na medailu. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

V prvej tretine ešte Slováci bojovali

V prvej tretine hrali Slováci aktívne a dokázali ohroziť bránku súpera. V počte striel na bránku bol stav vyrovnaný. Slovenský tím mal aj sľubné šance.

„Náš výkon sa mi páčil. Korčuľovali sme, vytvárali sme tlak na ich obrancov. Napádame ich a snažili sme sa strieľať na bránku a ísť si pre tečované puky. Páčilo sa mi to,“ hodnotil na TV JOJ Michal Handzuš.

„Mali sme dobrý vstup do zápasu. Škoda, že nás pribrzdilo vylúčenie s inkasovaným gólom, ale bola to pekná a zaujímavá tretina,“ pridal sa Rastislav Konečný. 

 Obrovskou stratou bolo zranenia Martina Pospíšila, ktorý v útočnom pásme stratil rovnováhu a silno narazil do mantinelu. Pospíšil bol najlepším hráčom mužstva.

„Pospíšil šiel do tohto zápasu so sebazaprením a svalovým zranením. Je to veľmi nepríjemné. Bol to najlepší hráč doterajšieho priebehu zápasu, prinášal množstvo energie. Chcel udávať tempo fyzickou hrou. Slováci v obrannom pásme musia takto hrať,“ hovoril pre ČT Boris Valábik.

Švédi boli efektívni a na vedúci gól premenili presilovku už v tretej minúte. Strelu Victora Hedmana tečoval Raymond Lucas.

„Hrali jednoducho. Všetko dávali na bránu. Už pred gólom sme videli veľmi jednoduché akcie, žiadne krížne akcie a za to sú odmenení gólom,“ hovoril Vladimír Országh. 

Všetci čakali, kedy to skončí

Aktivita slovenského tímu však vydržala len do polovice druhej tretiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Bolo to nefér, vravel sklamaný Valábik. Handzuš videl v prehre recept na štvrťfinále