Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Musíme urobiť hrubú čiaru a veľa toho zmeniť. Sme však v pozícii, ktorá nám vyhovuje

Ondrej Rusnák.
Ondrej Rusnák. (Autor: Sportnet)
Ondrej Rusnák|22. máj 2024 o 07:10

Ondrej Rusnák hodnotí zápas Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Zápas so Švédskom nás veľmi nepotešil. Prehrali sme 1:6 a okrem výsledku nás trápi aj zranenie Martina Pospíšila.

Ten nastupoval ako center prvej formácie, keďže Marek Hrivík ani nenastúpil pre drobné zranenie, ktoré si chcel doliečiť. 

Keďže sme mali istotu štvrťfinále, tak toto považujem za normálny rozumný ťah, že radšej byť fit na náš najdôležitejší zápas, ako sa premáhať cez bolesť.

Pospíšil v prvej tretine nezavinene a v plnej rýchlosti narazil ramenom do mantinelu. Vyzeralo to zle. Našťastie tam stihol dať rameno a nenarazil hlavou. Ťažko vstával, videli sme ako Juraj Slafkovský okamžite privolal lekárov.

Nemal by mať nič zlomené, ale čaká sa na magnetickú rezonanciu, či nie sú poškodené šľachy. Snáď bude môcť nastúpiť na štvrtkový zápas v Prahe proti Kanade, pretože taký hráč, ktorý sa dokáže dostať pod kožu súperovi, je absolútne potrebný.

Šanca na milión dolárov

Do tohto momentu, respektíve ešte do približne piatej minúty druhej tretiny sme boli Švédom vyrovnaným súperom.

Sledujte MS s Rusnákom

Ondrej Rusnák je bývalý útočník, ktorý nestratil kontakt s hokejom ani po skončení kariéry. Počas MS v hokeji 2024 v hokeji bude pracovať pre Sportnet ako expert, ponúkne zaujímavé postrehy už počas zápasov, aj po nich, pohľad za hokejovú oponu či analýzy. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Prvá tretina bola na strely na bránku vyrovnaná 11:11 a až teda na moment, keď Hedman nádhernou strieľanou prihrávkou našiel Raymonda, tak toho Švédi nemali veľa. Bol to dobrý hokej z oboch strán.

V druhej tretine sme mali šance, dvakrát sme netrafili prázdnu bránku. Libor Hudáček trafil tyčku, následne sme dostali gól na 0:2 a od tohto momentu sme absolútne odišli. Na chalanoch boli vidno, že mentálne, morálne či fyzicky cítili, že im zápas uteká.

Švédi odvtedy dominovali, prestrieľali nás, držali puk na hokejkách, boli silnejší v súbojoch a postupne sa ich náskok zvyšoval.

Za stavu 0:5 sme znížili krásnym gólom Miša Ivana. Bola to naozaj pekná akcia možno narýchlo zloženej formácie Hudáček - Slafkovský - Tatar a Ivan ako defenzívny obranca skóroval do prázdnej bránky.

Švédov to však nerozhodilo, išli si za troma bodmi a ešte nestratili ani jediný. Stále majú šancu na prémiu milión švajčiarskych frankov, ak by aj v play-off vyhrali všetky zápasy v riadnom hracom čase a získali zlaté medaily. 

VIDEO: Ondrej Rusnák hodnotí zápas Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024

Nadviazať na výkon proti USA

Je to pilulka, ktorú musíme prehltnúť.

Verím, že za týmto zápasom urobíme hrubú čiaru a prestaneme myslieť na to, čo bolo. V Prahe nás čaká hokejový sviatok, respektíve ním budú oba duely a každému fanúšikovi odporúčam tam ísť.

My hráme s Kanadou o 16.20 a potom Česi s USA. Verím, že nás čakajú dva neuveriteľne dobré zápasy a snáď budeme my ten tím, ktorý dokáže prekvapiť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Musíme urobiť hrubú čiaru a veľa toho zmeniť. Sme však v pozícii, ktorá nám vyhovuje