Sereď sa vydáva novou cestou. Prísť má sponzor z Afriky a známy Čech

Tréner ŠKF Sereď Peter Lérant.
Tréner ŠKF Sereď Peter Lérant. (Autor: TASR)
SITA|16. dec 2020 o 09:35

Predzvesťou ich príchodu je koniec trénerov.

BRATISLAVA. Tréner Peter Lérant a jeho asistent Igor Obert končia vo funkcii trénerov fortunaligového účastníka ŠKF Sereď.

Podľa slov 43-ročného Léranta ich koniec nesúvisí so športovou stránkou. Mužstvo figuruje po jesennej časti na 7. mieste, po stredajšom programe ho ešte môžu preskočiť Nitrania.

"Petrovi Lérantovi sa koncom decembra skončila zmluva, k jej predĺženiu neprišlo.

Obom trénerom ďakujeme za odvedenú prácu pre náš klub a prajeme všetko dobré v ďalšej kariére," oznámil v stručnosti klub zo Serede na svojom facebookovom profile.

Videl, že sa zozadu niečo chystá

Seredčania uhrali za jeseň 19 bodov za 4 víťazstvá a 7 remíz. K dispozícii ešte majú odložený domáci zápas s posledným tímom FK Pohronie, dohrať ho majú začiatkom februára.

"Bez štadióna a v skromných pomeroch sme s kádrom, ktorý máme k dispozícii, boli na 7. mieste. A vedenie sa rozhodlo, že nám nepredĺži zmluvy.

Videl som, že už sa zozadu niečo začína organizovať a kritizovať, takže som si bol vedomý toho, že takýto scenár môže prísť," vyhlásil Peter Lérant v rozhovore pre denník Šport.

"Možno je to prekvapujúce v tom zmysle, že za odvedenú robotu v skutočne ťažkom období sme skôr čakali nejaký rešpekt a vďaku. To platí aj o mnohých ústupkoch v prospech klubu," dodal.

Exotickí sponzori

Niekdajší reprezentačný obranca a účastník Olympijských hier 2000 v Sydney načrtol, že aktuálne zmeny môžu súvisieť so zmenami vnútri klubu.

"Po zasadnutí správnej rady bola načrtnutá cesta s novým potenciálnym investorom. Ten má prísť so svojím realizačným tímom a čiastočne svojimi hráčmi. Berieme to ako fakt," dodal Lérant.

Rodák z Komárna prišiel na lavičku Serede presne pred rokom, keď v klube skončil Slavče Vojneski.

Za pôsobenia severomacedónskeho odborníka skončilo v klube viacero opôr vrátane bývalého reprezentanta Ľubomíra Michalíka. Ten sa do klubu vrátil príchodom Léranta.

Podľa informácií denníka Šport sa najnovšie v súvislosti s ŠKF Sereď hovorí o príchode sponzorov z Nigérie aj o tom, že športovým riaditeľom sa stane 48-ročný Čech František Šturma, ktorého slovenská futbalová verejnosť pozná ako trénera Michaloviec a Popradu.

Práve predzvesťou týchto zmien by mali byť aj tie súčasné v realizačnom tíme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sereď sa vydáva novou cestou. Prísť má sponzor z Afriky a známy Čech