Červenka vedel, že sa dostane do nájazdu

V drese „Top scorer“. R. Červenka (v strede) sa dokázal presadiť.
V drese „Top scorer“. R. Červenka (v strede) sa dokázal presadiť. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|6. okt 2016 o 00:00

O vyrovnávajúci gól sa tri minúty pred koncom postaral český legionár.

KOŠICE. O vyrovnávajúci gól v utorkovom zápase Ligy majstrov medzi HC Košice a Fribourg-Gottéron sa tri minúty pred koncom postaral český legionár Roman Červenka.

Majster Českej republiky so Sláviou Praha a víťaz Gagarinovho pohára v KHL s mužstvom SKA Petrohrad hrá svoju prvú sezónu v najvyššej švajčiarskej lige.

Po zápase mohli byť mierne spokojnejší hostia, ktorí práve zásluhou Červenku neodchádzali z Košíc s prehrou.

„Myslím si, že remíza 1:1 je spravodlivá. Obidva tímy boli lepšie v útočných tretinách, či už sme to boli my alebo Košice, vytvorili sme si dobré šance na skórovanie. Obrany teda neboli až také dominantné, ako sa môže pri pohľade na výsledok zdať,“ povedal po stretnutí Roman Červenka, ktorý si v sezóne 2012/13 zahral v NHL za Calgary Flames.

Švajčiarski hokejisti si dlho nevedeli dať rady s košickým brankárom Kopřivom, ktorý bol svojmu mužstvu veľkou oporou.

„Chytal skutočne dobre a aj vďaka nemu sa nám nepodarilo streliť viac gólov. Uvidíme, ako to dopadne v odvete, no my sa musíme sústrediť aj na našu ligu, kde máme len sedem bodov. Máme teraz nabitý program, takže o Lige majtrov budeme premýšľať až o pár dní,“ uviedol Červenka.

Košice remizovali doma s Fribourgom: fotogaléria

5.10.2016

Tréner mieša formácie

Brankár Košíc Miroslav Kopřiva si ho najskôr v nájazde vychutnal, keď jeho strelu chytil do lapačky, no neskôr mu to rodák z Prahy vrátil pri vyrovnávajúcom góle.

„S Mirom sa poznáme celkom dobre. To, že ma vychytal ma až tak neprekvapilo, hoci som už pred tým hovoril, že pôjdem sám na bránu. Škoda, že to vtedy nepadlo, ale našťastie mi to vyšlo o pár minút neskôr.“

V tíme si postupne zvykajú na nového trénera, ktorým je Larry Huras.

„Každý kouč má svoje špeciálne metódy, ale je ťažké hovoriť o konkrétnych veciach. Momentálne sa tréner snaží nájsť optimálne zloženie formácií, takže to dosť mieša. Nemáme však na experimentovanie veľa času, keďže už strácame v tabuľke dosť veľa bodov. Situácia v klube teda nie je úplne ideálna,“ skonštatoval 30-ročný útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Červenka vedel, že sa dostane do nájazdu