Oceliarov proti Fribourgu podržal brankár Kopřiva

Pred košickou svätyňou. Brankár M. Kopřiva (v strede) v permanencii.
Pred košickou svätyňou. Brankár M. Kopřiva (v strede) v permanencii. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|6. okt 2016 o 00:00

Spilar bude mimo hry tri týždne.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice remizovali v prvom kole play-off Ligy majstrov na domácom ľade so švajčiarskym celkom Fribourg-Gottéron 1:1. O jediný gól oceliarov sa v 16. minúte zápasu postaral kapitán Ladislav Nagy.

Brankári na oboch stranách predvádzali kvalitné zákroky a aj vďaka nim padli len dva góly, ktoré znamenajú, že šance oboch tímov na postup sú vyrovnané.

Pred Vladislavom Habalom dostal tentoraz v košickej bráne príležitosť Miroslav Kopřiva, ktorý od úvodu pôsobil istým dojmom.

Po zranení odchytal pred utorkovým stretnutím len jeden duel, ktorý doma vyhrali zverenci trénera Čadu s Martinom 9:3.

„Potreboval som sa už chytiť na nejakom zápase, keďže som dlhšie nehral a zápas s Martinom vôbec nebol z mojej strany dobrý. Som rád, že s Fribourgom mi to vyšlo lepšie a mohol som pomôcť mužstvu k tomu výsledku,“ uviedol košický brankár Miroslav Kopřiva.

Košice remizovali doma s Fribourgom: fotogaléria

5.10.2016

Červenka je rozdielový hráč

Košičania mohli do odvety s Fribourgom cestovať s jednogólovým náskokom, no o ten ich 3 minúty pred koncom pripravil Roman Červenka.

„Myslím si, že vôbec nehrali zle. Výsledok berieme a momentálne sú šance na postup otvorené. Vo Fribourgu sa môže stať čokoľvek, ale my tam samozrejme pôjdeme s cieľom vyhrať a ísť ďalej. Ak predvedieme výkon ako z tohto prvého zápasu, budeme kvalitne brániť a dobre korčuľovať, máme veľkú šancu uspieť,“ povedal Kopřiva.

Svojho krajana Romana Červenku najskôr v polovici tretej tretiny vychytal pri samostatnom úniku, no o päť minút na to sa už český útočník v službách Fribourgu z bezprostrednej blízkosti trafil do odkrytej brány.

„S Romanom sa poznáme z národného tímu a tiež z pôsobenia v Slávii Praha a tiež v Chomutove. Je to výborný rozdielový hráč, ktorý predvádza v každom zápase svoju extratriedu. Pri tom jeho góle dostal dobrú prihrávku od spoluhráča a zakončil to do prázdnej brány,“ skonštatoval 32-ročný gólman.

Oceliari nepustili Švajčiarov do súvislejšieho tlaku, súper hrozil skôr z brejkov.

„Dostávali sa občas do prečíslení, ktoré boli spôsobené aj tým, že sme občas horšie dokorčuľovali ich hráčov. Myslím si, že z toho boli najviac nebezpeční,“ povedal Kopřiva.

Čada: Šance na postup sú otvorené

Tréner košického tímu Rostislav Čada bol po zápase s výsledkom aj výkonom svojho tímu spokojný, trápil ho akurát zdravotný stav hráčov.

„Pokúsime sa uhrať podobný výsledok aj vo Fribourgu. Myslím si, že šance na postup sú otvorené. Čo sa týka zdravotného stavu mužstva, k zraneným pribudol Gabo Spilar, ktorý v odvete hrať nebude,“ skonštatoval Čada.

Pre klubový web bližšie konkretizoval Spilarov stav hlavný lekár mužstva Jozef Kubašovský.

„Došlo u neho k natiahnutiu šliach a svalov v oblasti ľavej slabiny a ľavého stehna. Zranenie si vyžaduje konzervatívnu liečbu s trojtýždňovou dobou liečenia bez zaťaženia poranenej končatiny.“

Odveta prvého kola Ligy majstrov je na programe 11. 10. vo Fribourgu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliarov proti Fribourgu podržal brankár Kopřiva