Býci doma nezaváhali, rozhodli v tretej štvrtine

Milan Žiak nastrieľal 22 bodov.
Milan Žiak nastrieľal 22 bodov. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Sportnet|23. apr 2017 o 18:55

V Angels aréne pred vyše 2000 divákmi zdolali Komárno.

KOŠICE. V Angels aréne pred vyše 2000 divákmi v treťom semifinálovom stretnutí najvyššej súťaže basketbalistov KB Košice zdolali Komárno o osem bodov 82:71.

Domáci síce lepšie rozohrali zápas, v 4. minúte duelu vyhrávali 10:2.

Preto nečudo, že kordmidelník hostí si vybral svoj prvý odychový čas.

Po ňom sa hosťujúci tím dostal do hernej pohody a tak neprekvapilo, že už o štyri minúty neskôr vyhrávali hostia 15:14.

Potom si ani jedno družstvo nevypracovalo vyraznejší bodový náskok, až po zmene strán v 27. minúte býci viedli o 10 bodov 53:43.

Duel rozdielnych polčasov

Kormidelník Košíc Richard Leško nám po stretnutí povedal: "Z našej strany to bolo stretnutie dvoch rozdielnych polčasov. Zatiaľčo v úvodnom sme nepodali výkon, aký si táto fáza sezóny vyžaduje, v druhom sa to výrazne zlepšilo a tam sa rozhodlo. Hlavne v tretej štvrtine sme hrali obranu presne podľa našich predstáv. Potrebujeme nájsť recept na to, aby sme hrali defenzíve takto v každej štvrtine. To bol prístup, ktorý chceme od hráčov od prvej minúty. Znovu sa na palubovke potvrdilo, že obe družstvá majú silné lavičky."

Leško verí, že najbližšie zaberú aj na pôde súpera.

"Domáce prostredia sú v doterajšom priebehu pre obe družstvá výhodné, ale je čas to zmeniť a o to sa pokúsime už v najbližšom semifinálovom dueli, ktorý bude vo štvrtok. Je však pravda, že atmosféra, ktorá je na zápasoch, ženie domácich hráčov k úspechu, je v podstate šiestym hráčom na palubovke. Keď sa stretnú dvaja vyrovnaní súperi, je samozrejme, že sa rozhoduje v koncovke a som rád, že nám to na domacej palubovke vychádza."

Kormidelník Komárna Richard Ďuriš k zápasu poznamenal: "Určite sme to mali dobre rozohraté, napriek tretej štvrtine. Mrzí ma fakt, že hoci sme 90 sekúnd od záverečného klaksonu prehrávali len o tri body, bol nám odpískaný priestupok päť sekúnd na vhadzovanie. Musíme sa vyvarovať chýb, ktoré sme vyprodukovali v tretej desaťminútovke a také skúsené družstvo ako majú Košice to náležite využilo. Škoda, že sme sa po zmene strán uspokojili a nebojovali tak ako predtým v defenzíve."

Žiak: Treba sa vyvarovať hluchých momentov

Vo víťaznom drese opäť exceloval Milan Žiak, veď v dôležitom dueli zaznamenal najviac spomedzi Košičanov - 22 bodov.

"Hoci sme stretnutie rozohrali podľa našich predstáv, žiaľ nevyvarovali sme sa hluchých momentov, čo súper náležite aj bodovo využil. Na to si musíme dávať pozor v Komárne, ak tam chceme uspieť. V prestávke sme si v šatni povedali s chalanmi, že budeme hrať v obrane agresívnejšie a hneď sa to prejavilo na skóre v náš prospech. Musíme však šliapať naplno celý zápas, veď je to play-off a nemôžeme sa šetriť."

Séria sa za stavu 2:1 na zápasy v prospech východniarov sťahuje znovu do Komárna, hrá sa na štyri víťazné zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Býci doma nezaváhali, rozhodli v tretej štvrtine