Búrka takmer zobrala Rudňanom v zápase s Kapušanmi tri body

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Jozef Petruška|13. aug 2017 o 19:48

Nulu v kolónke výhier vymazali až po štvrtom kole.

RUDŇANY. Prológom 4. kola štvrtej futbalovej ligy Juh bol sobotňajší súboj Rudňany – V. Kapušany (2:1).

Zatiaľ čo hostia v tejto sezóne už predtým okúsili chuť víťazstva, zverenci trénera Pavla Kubusa kráčali od jednej prehry k druhej.

Zápas museli prerušiť

V sobotu popoludní počasie na Spiši športu a oddychu neprialo.

Búrkové mračná nad futbalovým štadiónom nielenže odlákali divákov, ale hlavný arbiter musel stretnutie prerušiť.

„Konečne sme už chceli naplno zabodovať. Nakoniec sa to po výsledku 2:1 aj podarilo, no veľa nechýbalo, aby nám tri body odplávali. V prvom polčase sa strhla taká silná búrka, že zápas musel byť na vyše štvrťhodinu prerušený. Husté čierne mračná neveštili nič dobré, ale nakoniec búrka rýchlo prešla a dalo sa pokračovať v stretnutí,“ opísal strastiplnú cestu k trom bodom tréner OŠK Rudňany Pavol Kubus.

„Na moje veľké prekvapenie sme na náročnom teréne v prvom polčase dobre kombinovali a vytvárali si množstvo šancí. Až v závere polčasu sme sa ujali vedenia Bdžochom z pokutového kopu. V druhom polčase „na vode“ sme opäť hrali svoju hru, no hostia po štandardnej situácii vyrovnali. Až v samotnom závere parádny volej Rychnavského rozhodol o tom, že tri „búrkové“ body ostali konečne doma. V minulej sezóne sa oba kluby pohybovali v dolnej časti tabuľky a tomu zodpovedal aj herný obraz. Veľké Kapušany majú teraz kvalitný káder s piatimi Ukrajincami, no rovnako ako nám, aj im sťažoval hru premočený terén.“

Zlepšený herný prejav

Nedostatok hráčov spôsobený letnými dovolenkami, zraneniami, pracovnými a inými povinnosťami sa dosť podpísal pod sériu troch prehier Rudňancov od začiatku sezóny.

Nulu v kolónke výhier vymazali až po štvrtom kole.

„Stále nám chýbajú štyria hráči zo základnej zostavy. Sú to študenti vysokoškoláci, ktorí sú na letných brigádach a vrátia sa na prelome augusta a septembra. Po troch nevydarených majstrákoch sme pred Kapušanmi preskupili zostavu a hneď sa to ukázalo na celkovom výkone. Na všetkých postoch hráči odovzdali dobrú robotu. Vyšiel ťah so zaradením Rychnavského do stredu zálohy, v bráne nás opäť podržal nestarnúci Tököly a celkovo mám z tohto zápasu dobré pocity. Už to bolo úplne niečo iné ako v Mária Hute. Body sme potrebovali, lebo teraz hráme až dvakrát vonku u dvojice Sokoľany, Topoľany. Cieľ je viac než jasný – bodovať,“ dodal P. Kubus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Búrka takmer zobrala Rudňanom v zápase s Kapušanmi tri body