Nielen Zapletalovú. Dukla angažovala ďalšie tri atlétky z Nitry

Alexandra Bezeková.
Alexandra Bezeková. (Autor: TASR)
TASR|15. dec 2021 o 09:43

Vojaci z povolania sú vo VŠC aktuálne štyria.

BANSKÁ BYSTRICA. Banskobystrické armádne športové stredisko VŠC Dukla získalo do svojich radov tri perspektívne atlétky z nitrianskeho klubu ŠK ŠOG.

Od 1. novembra je členkou VŠC Dukla majsterka Európy 2021 na 400 m prekážok Emma Zapletalová.

Od 1. januára 2022 nimi budú finalistka behov na 100 m a 100 m prekážok na juniorských MS 2021 Viktória Forsterová a bývalá slovenská rekordérka na prekážkarskej štvorstovke Daniela Ledecká.

Štatút profesionálnej zamestnankyne VŠC Duklá má od 1. novembra aj osemstovkárka Gabriela Gajanová, členka AK ZŤS Martin.

Vojaci z povolania sú vo VŠC aktuálne štyria, zamestnancami Dukly sú ďalší deviati atléti a štatút zmluvných športovcov budú mať v roku 2022 dvanásti

„Nie je však vylúčené, že k nim v najbližšom čase pribudnú i ďalší,“ povedal riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Matej Tóth.

V zozname momentálne nie je chodkyňa Mária Katerinka Czaková, ktorú čakajú materské radosti i starosti. “Ak sa rozhodne pre pokračovanie kariéry, v Dukle s ňou počítame,” skonštatoval Tóth.

Jednou zo štvorice profesionálnych vojakov v Dukle je i šprintérka Alexandra Bezeková, 9. na halových MS 2018 v Birminghame na 400 m a členka štafety na 4 x 400 m, ktorá na ME 2018 v Berlíne skončila senzačne ôsma.

Žiaľ, v posledných troch rokoch ju neustále sužujú zranenia. „Po výbornom roku 2018 sa na ňu lepí smola a už tretí rok sa trápi. Alex ostala naďalej v Dukle. Zavážil fakt, že je profesionálna vojačka a funguje v inom režime ako obyčajný zamestnanec,“ vysvetlil Tóth.

Čo sa týka angažovania slovenskej rekordérky na 400 m prekážok Emmy Zapletalovej, s ponukou ju oslovila Dukla

„Na jej príchode pracovalo už predchádzajúce vedenie na čele s Romanom Benčíkom, čo je celkom prirodzené,“ zdôraznil nový riaditeľ Dukly.

„Keďže vo VŠC chceme mať najlepších atlétov a Emma, ktorá má veľké perspektívy, k nim rozhodne patrí, bola pre nás voľba číslo jeden. Zrejme sme jej ponúkli lepšie podmienky ako mala v NŠC," dodal Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Nielen Zapletalovú. Dukla angažovala ďalšie tri atlétky z Nitry