Sahajda obhájil slovenský titul v behu na ceste. Stanovil nový rekord

Tibor Sahajda.
Tibor Sahajda. (Autor: TASR)
Sportnet|19. sep 2021 o 09:03

Lovrantová sa tešila z titulu po dlhých 17 rokoch.

BRATISLAVA. Majstrami Slovenska sa v behu na ceste na 10 km stali v sobotu v Bratislave Tibor Sahajda v čase 30:41 min a Katarína Lovrantová za 36:09 min.

Sahajda si vybojoval rekordný štvrtý titul majstra Slovenska za sebou. Pre zverenca Vladimíra Molčana to bol celkovo už 18. triumf v niektorej z bežeckých disciplín na MSR.

„Môj cieľ bol vyhrať, splnil som ho, teším sa. Začalo sa rýchlo, Rišo Varga napálil prvý kilometer za 2:55, no potom sa spomalilo a vtedy som vyrazil dopredu ja, aby sa zbytočne netaktizovalo," povedal Sahajda pre web atletika.sk.

"Po druhom kilometri som už bežal sám, možno to bolo trochu priskoro. Na náročnej trati som si však stále kontroloval situáciu a veril som si na víťazstvo. Prišiel som, videl som, zvíťazil som. Som spokojný,“ dodal víťaz.

Pre Sahajdu je kľúčové kvalitne sa pripraviť na Medzinárodný maratón mieru (MMM) v Košiciach. Súčasťou prípravy boli práve aj MSR v behu na ceste.

"Záver prípravy je už dosť náročný, aj preto som mal trochu obavy, aby Tibora v závere ťažkej trate nechytila nejaká kríza. Chvalabohu, zvládol to presne tak, ako mal, a pokračujeme ďalej v tréningoch na košický maratón," uviedol Sahajdov kouč Molčan.

Ženskou šampiónkou sa stala 36-ročná Katarína Lovrantová. Zlatú medailu z MSR získala po dlhých 17 rokoch, keď naposledy triumfovala v roku 2004 v stípli. Predtým sa tešila aj v roku 2002.

MSR v behu na ceste na 10 km 2021 - Bratislava

Muži:

1.

Tibor Sahajda

BMSC Bratislava

30:41 min

2.

Marek Hladík

BMSC Bratislava

+ 5 s

3.

Richard Varga

Slávia STU Bratislava

+ 18 s

Ženy:

1.

Katarína Lovrantová

AK ZVP Lučatín

36:09 min

2.

Lucia Pelikánová

ŠK Dukla Banská Bystrica

+ 55 s

3.

Lucia Beláková

AO TJ Spartak Myjava

+ 1:29 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Sahajda obhájil slovenský titul v behu na ceste. Stanovil nový rekord