Výber ZsFZ sa hotuje na Region’s Cup. Lídrami musia byť všetci hráči, vraví tréner Pavlovič

Peter Popelka|14. sep 2023 o 20:28

V nominácii nájdeme aj hráčov Galanty, Serede či Šale.

Výber dospelých hráčov ZsFZ sa v rámci najbližších troch dní predstaví v národnom kole turnaja Region’s Cup, a to v klasickej konkurencii výberov BFZ a SsFZ. Dnes je na programe príchod výprav, semifinále odštartuje v piatok o 11:00. Program vyvrcholí v sobotu 16. septembra, keď sa finále a súboj o 3. miesto odohrajú na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce.

Pred začiatkom pohárovej udalosti sme hovorili s Milanom Pavlovičom, trénerom nášho výberu.

Na súpiske výberu ZsFZ nájdeme viacero zaujímavých mien, medzi nimi aj absolventov akadémií. Na základe čoho ste hráčov vyberali?

Vychádzame najmä z aktuálnej formy hráčov, podmienkou je tiež, aby v minulosti nemali profesionálnu zmluvu. Oslovíme vždy viacerých hráčov, niektorí sa ospravedlnia, iní sa nezúčastnia z rôznych dôvodov. Západokraj má široký záber hráčov, máme viacerých novicov, s asistentom Edom Pagáčom sme vybrali to najlepšie.

Dostali ste na niektorých šikovných hráčov tipy aj od trénerov?

O futbalistoch 3. a 4. ligy máme výborný prehľad, na tejto úrovni sa im venujeme už dlho a poznáme ich veľmi dobre, samozrejme, komunikujeme aj s trénermi v kluboch. Mali sme už viacero kontrolných zrazov, nejdeme do ničoho nového.

Ktorí futbalisti by v silno obsadenej nominácii mali plniť úlohu lídrov?

Všetci. Keď chceme byť úspešní, musíme zabrať ako tím, čo sa nám podarilo aj vlani v Tatranskej Lomnici. Niektorí hráči už s výberom majú skúsenosti, spomeniem Tomáša Pipíšku či Matúša Matuškoviča z Lehoty pod Vtáčnikom, Lukáša Remeňa zo Serede, ale verím, že noví hráči sa budú chcieť ukázať a naša sila bude v súdržnosti a v kolektíve.

Ako hodnotíte priebeh prípravy tímu?

Od Tatranskej Lomnici ubehol už nejaký čas, ale v máji sme odohrali v Senici duel proti Lanžhotu, tímu českej divízie, ktorý skončil remízou 1:1. Tam sme opäť videli viacerých adeptov do výberu. Vo štvrtok sme absolvovali dva tréningy.

Budúci rok je na programe aj kvalifikácia na ME amatérov. Bude vhodným testom hráčov pred týmto futbalovým sviatkom práve Region’s Cup?

Kvalifikácia je ešte ďaleko, verím, že decembrový los nám bude priať a až do turnaja sa budeme zodpovedne pripravovať, aby sme postúpili. Chlapci si robia meno každým stretnutím odohraným za výber. Uvidíme, ako sa ukážu, ale keď na ihrisku budú bojovať ako jeden, môže byť aj tento turnaj úspešný. Pre úspech robí celý realizačný tím maximum a inak to nebude ani teraz. Turnaj výberov je veľmi vyrovnaný, veď aj v Lomnici sme vyhrali na penalty, hoci po polčase sme prehrávali 0:2. Dúfam, že podobne odhodlaný výkon podáme aj cez víkend.

NOMINÁCIA VÝBERU ZSFZ:
Roman Gašpar, Adam Gáborík (Beluša), Patrik Delinčák, Patrik Sklenár, Lukáš Remeň (Sereď), Samuel Orság, Jakub Krištof, Patrik Krivošík, Thomas Hučko, Radovan Kotlár, Michal Hudák (Šaľa), Adam Šútor (Veľké Ludince), Viktor Radványi, Kristián Mego, Máte Vass, Maxim Amrich, Ronald Kočík (Galanta), Matúš Matuškovič, Tomáš Pipíška, Adam Pavelka, Dávid Kozák (Lehota pod Vtáčnikom).

PROGRAM Region‘s Cupu 2023
15. septembra o 11.00 h Výber VsFZ – Výber ZsFZ
15. septembra o 11.00 h Výber BFZ – Výber SsFZ
16. septembra o 9.30 h zápas o 3. Miesto

16. septembra o 12.30 h finále

FOTO: Lucas Villem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: