Kvašov má posilu z druhej ligy. Daniel Pilný hral aj na majstrovstvách Európy

Peter Popelka|24. mar 2023 o 10:20

Debata s bývalým hráčom Púchova.

Piatoligový Kvašov získal v rámci letnej prestávky posilu veľkého rangu. Daniel Pilný sa vrátil do rodnej obce, aby jej pomohol na vyššie tabuľkové priečky. V Púchove si zahral prvú žiacku ligu, A-tímu vystrieľal postup do druhej, kde si tiež počínal viac než solídne. Prispel dokonca k postupu národného tímu amatérov na majstrovstvá Európy, ktorých sa zúčastnil v Nemecku. V rozhovore objasnil príčinu svojho návratu a zaspomínal si aj na štvrtoligovú púť v Novej Dubnici.

Kde a na ktorej pozícii ste s futbalom začínali? Aký post vám najviac vyhovuje dnes?
Som z Kvašova, no ako žiak som začínal v Horovciach. Po roku si ma vybrali do Púchova tréneri kategórie U15. Vtedy sme hrali prvú ligu, čo bol pre mňa veľký skok. Ďalej som prešiel dorastom a dostal sa aj do A-mužstva. Začínal som na pozícii útočníka, kde hrávam dodnes.

Horovciam ste pomohli ku titulu v piatej lige, no klub ste opúšťali už po polsezóne, prečo?
Do Horoviec som šiel po náročnom zranení, ktoré ma stoplo asi na pol roka. Vtedy sme hrali piatu ligu a mali sme postupové ambície. Po polroku sa mi v rámci zimnej prestávky ozval majiteľ Novej Dubnice spolu s trénerom Gergelym, aby som šiel vyskúšať kvalitnejšiu súťaž.

Vo IV. lige ste finišovali piati. Ako hodnotíte tento ročník?
Bola to výborná sezóna i skúsenosť. Zišla sa partia hráčov, ktorá si rozumela po ľudskej i futbalovej stránke. Obzvlášť jarná časť sa nám vtedy nadmieru vydarila. Bol som jedným z najmladších, viacerí spoluhráči mali skúsenosti s druhou i prvou ligou, takže som sa mal od koho učiť.

O rok ste už boli späť v Púchove, kde ste slávili postup do II. ligy ako top strelec tímu. Čo ste robili lepšie než ostatné mužstvá?
Dá sa povedať, že to boli moje najkrajšie futbalové roky. Vrátil som sa do známeho prostredia, kde som vyrastal, poznal som takmer všetkých, čo v klube pracovali a pracujú. Dodnes som v kontakte či už s trénermi, alebo bývalými spoluhráčmi. Myslím, že v postupovej sezóne sme trénovali častejšie a tvrdšie než naši súperi, v šatni bolo veľa domácich chlapcov, ktorých vhodne dopĺňali hráči z okolia. Rozumeli sme si po každej stránke, s čím prišli výsledky a mne osobne sa darilo aj strelecky. Bol som nominovaný aj do kvalifikácie ME amatérov v Rumunsku, kde som sa tiež gólovo presadil a napokon sme na ME v Nemecku postúpili. Po tom, čo sme zimovali prví, sme nemohli mať iné než postupové ambície, som veľmi rád, že sa nám to napokon podarilo.

V druhej najvyššej súťaži ste sa po tri sezóny držali v strede tabuľky. Čo vás inšpirovalo ku prestupu do Kvašova?
Druhá liga bola veľmi náročnou súťažou po časovej i fyzickej stránke, obzvlášť pre mňa, keďže som popri tréningoch chodil aj do práce a potom nás cez víkend čakali súperi ako Podbrezová, Košice či Banská Bystrica. Konkurencia sa pravdaže zvýšila aj v kabíne, každý post bol minimálne zdvojený. Myslím si však, že pre druhú ligu sme boli prínosom a karty sme miešali v každom ročníku. Do Kvašova som prestúpil pred touto sezónou, stalo sa tak po debate s majiteľom i trénerom klubu, samozrejme rolu hral aj fakt, že som rodákom z tejto obce.

Aktuálne ste „remízovým kráľom“ súťaže, čo vám najčastejšie chýbalo k zisku troch bodov?
Nezachytili sme úvod súťaže, čo sa s nami potom trochu vlieklo. V druhej polovici jesene sme sa však zlepšili po hernej i výsledkovej stránke a body prišli, hoci ich mohlo isto byť viac. Verím, že v jarnej časti pribudnú a budeme úspešnejší, lebo kvalita v mužstve určite je.

Ako hodnotíte zimnú prípravu kádra? Privítali ste aj nejaké posily?
Príprava bola náročná, začali sme 8. januára, aby sme sa pripravili na jarnú polsezónu. Myslím, že bola dobrá, hoci nám ju trochu skomplikovali choroby a zranenia, na jarnú časť sa tešíme. Verím, že sa nám bude dariť a v tabuľke sa posunieme vyššie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: