Klasov v anglickom týždni. Pripíše si v nedeľu druhý jarný triumf?

20. apr 2023 o 15:01

Na súboj VI. ligy Stred pozývajú Tomáš Martinkovič (Klasov) a Benjamín Holčík (Alekšince).

Klasov po dvoch zakopnutiach doma opäť vyhráva, naposledy tu padol obhajca titulu z Čeľadíc, ktorý domov odchádzal naprázdno po výsledku 4:2. Po stredajšom semifinále Prezidentského pohára v Bytči (0:2) ho však cez víkend čaká ďalší neľahký súboj.

Alekšince v prvých štyroch jarných kolách neprehrali a naviac majú top strelca súťaže Lukáša Trnku. V nedeľu od 16:00 budú miernym favoritom, na jeseň sa im podarilo zvíťaziť 2:1.

Na zápas Klasov – Alekšince pozýva domáci hráč Tomáš Martinkovič a hosť Benjamín Holčík.

Martinkovič: K výhre nám pomôžu obetavosť s efektivitou

Čo vravíte na upršané stretnutie minulého kola na pôde Veľkého Zálužia, kde súper zrovnal gólom v poslednej minúte? Je remíza vzhľadom na priebeh spravodlivá?

Aj v na ťažkom teréne sa bojovalo o každý kúsok ihriska. Ak by sme dokázali v záverečnej minúte udržať víťazný stav, radosť by bola väčšia, ale vzhľadom na kvalitu súpera je remíza spravodlivá.

Poltucet v sieti Bábu na jeho vlastnej pôde (6:1), strata dvojgólového vedenia v odvete (2:3) a trojgólového vedenia na Chrenovej (3:4), dokonalý obrat s Krušovcami (4:3), domáci výbuch s Topoľčanmi (0:5) či triumf nad obhajcom z Čeľadíc (4:2)... Priaznivcom Klasova nuda nehrozí ani v krajskej súťaži. Čo by však mal robiť pre väčšiu konzistentnosť výkonov?

Určite je to väčšia disciplinovanosť od začiatku až po koniec zápasu, obetavosť a bojovnosť celého mužstva.

Niečo na odľahčenie: pozornému divákovi neujde, že v prvých dvoch domácich jarných kolách Klasov predstavil novú sadu lôpt. Obe stretnutia prehral, čím prerušil 2,5-ročnú sériu bez domácej porážky. V ďalšom kole opäť použil predošlú sadu a zdolal obhajcov z Čeľadíc výsledkom 4:2. Ide len o náhodu? (smiech).

Niektorí v tíme sa nad tým pousmiali, víťazstvo niekedy spočíva aj v maličkostiach (úsmev).

Aké sú tohtoročné ciele vášho tímu? Vyhovuje mu súťaž, v ktorej aktuálne pôsobí?

Našim cieľom bolo vždy robiť radosť našim fanúšikom a hrať pekný futbal. Je to kvalitná súťaž pre kvalitné mužstvá, medzi ktoré patríme určite aj my.

Alekšince v jesennom stretnutí na vlastnej pôde uspeli, čo na súpera môže platiť v nedeľu?

Alekšince sú známe svojou kvalitou, o čom hovoria aj ich výsledky. Naša hra, efektivita a obetavosť na domácej pôde bude víťazná. 

Holčík: Do Klasova ideme po tri body

Čo vás stálo body v poslednom kole proti Čeľadiciam (1:2), kde ste súpera načali gólovou strelou pod brvno?

Veľa nepremenených príležitostí. Zápas bol podľa mňa vyrovnaný, o trošku viac šancí sme mali my, nevyužili sme ich a súper áno.

Ako hodnotíte účasť vášho tímu v Nitrianskej zimnej Corgoň lige?

Súťaž hodnotím pozitívne, sme veľmi mladé, ale šikovné mužstvo. Zimná liga nám prospela, aspoň sme sa trochu zohrali.

Boli ste spokojní s bodom, ktorý L. Trnka v súboji s Topoľčanmi vystrelil v poslednej minúte (2:2)?

Myslím, že s remízou nie je spokojný nikto, no musíme byť vďační aj za ten bod a „Trkymu“ ďakujeme, že to v závere zvládol uhrať aspoň na remízu.

Klasov ste doma zdolali 2:1, čo bude kľúčom k úspechu na horúcej pôde FC?

Kľúčom budú premenené šance a tímová hra, Klasov vie hrať futbal, tak veríme, že to bude skvelý zápas a divákom sa bude páčiť, do Klasova si ideme len po tri body (úsmev).

4:2, 2:4, 5:1, 1:5, 5:2 či 1:7 - aj také sú doterajšie výsledky Alekšiniec v aktuálnej sezóne. Ako dosiahnuť väčšiu konzistentnosť výkonov?

Ako som už spomínal, sme mladé a ešte neskúsené mužstvo. Veríme, že časom to bude lepšie a nepriaznivé výsledky sa už nebudú opakovať.

FOTO: Jozef Fehér; Marián Bazala

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: