Inovatívne vybavenie pre mládež

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)
Marián Červenka|10. mar 2021 o 13:30

VEO kamera

Západoslovenský futbalový zväz sa hrdo pýši mládežníckymi reprezentačnými výbermi, ktoré v uplynulých rokoch dokazovali svoju kvalitu na rôznych medzinárodných fórach. Určite sa bude ešte dlho spomínať i na účasť mužského tímu na amatérskych majstrovstvách Európy, no všetko začína od tých najmenších, ktorí sa možno raz dočkajú niečoho podobného. Ešte minulý rok zabezpečili predstavitelia ZsFZ partnerov žiackych súťaží, následne aj nové materiálne vybavenie pre mládežnícke výbery, pričom najhorúcejšou novinkou je VEO kamera, ktorá využíva na filmovanie stretnutia dve 4K šošovky. Pomocou nich dokáže VEO zachytiť celú hraciu plochu bez manipulovania a realizačný tím výberu ZsFZ tak bude môcť po stretnutí detailne analyzovať každý moment  alebo individuálne výkony hráčov. „Najlepšia vec na kamere je tá, že nemusíte mať vôbec obavy o kvalitný záznam a naplno sa tak môžete sústrediť na zverencov a koučing,“ uviedol pre oficiálny web veo.co tréner Interu Miami CF U12 Gibran Tevar.

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

V momente, keď je výstup zo zápasu nahraný do aplikácie, ktorá je mimochodom súčasťou balenia, inteligentný softvér dokáže rozoznávať situácie na trávniku, čiže je možné v jednom videu sledovať taktické rozostavenie, dodržiavanie plánu, hráča s loptou či bez nej. Okrem toho kamera automaticky približuje kľúčové udalosti  vďaka systému identifikácií lopty. Moderný prístroj patrí medzi obľúbené nielen na amatérskej úrovni. Populárny sa stáva najmä v akadémiách. „Fakt, že môžeme kameru nastaviť pred duelom a nechať ju tak a ona pritom sleduje loptu, je skvelá pomôcka pre nás. Technológia vo futbale sa uberá správnym smerom,“ dopĺňa výkonnostný analytik Burnley Football Club U18 Shawn Young.

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Výhodou ovládania je jednoduchá manipulácia a prehľadné nahrávanie dát do spomínanej aplikácie. Pridanou hodnotou celého softvéru je, že okrem plne viditeľného 90-minutového zápasu  je možné tvoriť zostrihy, ktoré sa dajú následne rozoberať s konkrétnymi hráčmi. „Vieme dobre, ako pomáha pri tréningovom procese diagnostika hráčov nielen na profesionálnej úrovni. Preto sme zvážili zakúpenie tohto zariadenia, ktoré monitoruje kompletný tím aj s možnosťou sledovania jednotlivca,“hovorí vedúci sekretár ZsFZ Ľubomír Zábojník a uzatvára predseda ZsFZ Ladislav Gádoši: „Keďže finančné prostriedky na mládežnícke zrazy boli nevyužité vinou pandémie, rozhodli sme sa časť prostriedkov investovať do modernizácie technického vybavenia. Vedúci sekretár spolu s predsedom Komisie mládeže a školského futbalu Jozefom Jakušom dostali dobré recenzie na VEO kameru, pričom využitie bude pre všetky naše regionálne výbery. Pevne verím, že aj technické vybavenie nám napomôže skvalitňovať prácu pri regionálny výberoch.“

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: