4. kolo HUMMEL Zimnej ligy ZsFZ: Prekvapí Horná Poruba jesenných šampiónov?

Peter Popelka|9. feb 2023 o 11:22

Na slovíčko s Denisom Tarabom a Daliborom Bérom

Zimná liga ZsFZ cez víkend pokračuje aj v skupine Sever. Aktéri súboja HORNÁ PORUBA – PRUSKÉ sa pokúsia bodovať naplno druhýkrát, po troch kolách majú na konte zhodne jeden triumf s Košecou. Hráči Denis Taraba (Horná Poruba) s Daliborom Bérom (Pruské) vás pozývajú na duel, ktorý má výkop v nedeľu o 16:00!

TARABA: TRÁPI NÁS KONCOVKA, NO PRUSKÉ SA DÁ ZDOLAŤ

Čo vám v 2. kole Zimnej ligy pomohlo zdolať Košecu?

Do zápasu sme šli s jasným cieľom zvíťaziť, keďže je to “susedské” derby, čo sa nám aj po bojovnom výkone aj podarilo. Zápas sme mohli rozhodnúť viacerými gólmi, ale klasicky nás trápi koncovka, v nadstavenom čase sme tiež zahodili penaltu.

Čo vám naopak chýbalo v stretnutí s Ladcami, kde ste takmer celý prvý polčas viedli?

Zápas s Ladcami mohol mať tiež úplne iný výsledok, keby som sám premenil tutovku za stavu 0:0. V prvom dejstve sme súpera nepustili takmer k ničomu s výnimkou priameho kopu, z ktorého vyrovnali a ďalším zápas otočili. Opäť sme doplatili na zahodené šance, dúfam, že v jarnej časti sezóny sa to prelomí a bude nám to padať.

Na šiesty tím tabuľky VI. ligy aktuálne strácate tri body. Ako ste spokojný s doterajším priebehom sezóny?

Osobne s doterajším priebehom nie som spokojný, chýba nám také české šťastíčko, veľa zápasov sme prehrali/remizovali až v záverečných minútach, kde sme sa klasicky trápili v koncovke a súper udrel z protiútoku. V mnohých stretnutiach sme lepším tímom, ale nedávame góly a preto si myslím, že sa nachádzame tam, kde sme. Na jar chceme určite stúpať v tabuľke vyššie a hlavne hrať futbal tak, aby to bavilo nás aj divákov.

Ako hodnotíte súboj s vicelídrom z Melčíc-Lieskového, ktorý bod ratoval až v samom závere?

K zápasu s Melčicami sa vyjadriť neviem, keďže som prišiel až druhý polčas kvôli pracovným povinnostiam (smiech).

Pruské vás na jeseň porazilo tesne 3:2, dokážete mu podľa vás cez víkend prehru vrátiť?

Ja dúfam, že porážku im vrátime, ale vieme, že nás čaká náročný duel. Ak sa k nemu dobre postavíme, súpera určite môžeme zdolať a dúfam, že tak aj bude (úsmev). Zápasy s Pruským sú vždy vyhrotené, padá v nich veľa kariet a dohráva sa každý súboj. Myslím si, že tento nebude o nič iný, preto je výbornou pozvánkou na dobrý futbal.

BÉR: AK NESTRATÍME ANI BOD, 6. LIGU VYHRÁME

Čo vám pomohlo zdolať Košecu 2:0?

Keďže súboj s Košecou bol pre oba tímy prvý súťažný po dlhšej pauze, čakal sa vyrovnaný súboj, čo sa aj potvrdilo. Myslím, že sme boli efektívnejší v koncovke - naša obrana hrala kompaktne a súpera nepustila do vyloženej šance.

Čo vás naopak stalo body v stretnutí s Bolešovom?

S Bolešovom som nehral kvôli chorobe. Neviem sa vyjadriť k priebehu zápasu.

V súťažnom dueli ste Hornú Porubu zdolali víťazným gólom šesť minút pred koncom. Ako vidíte svoje šance na triumf v ďalšom kole Zimnej ligy?

S Porubou sme na jeseň hrali asi najslabší futbal, ale vyhrali sme zaslúžene. V ďalšom kole zimnej ligy si určite veríme, aj keď ho v prvom rade berieme ako prípravu, nič nepodceníme a pôjdeme doň naplno.

Na jeseň sa vám pomerne darilo, siedmimi gólmi ste prispeli k prvej priečke v tabuľke. Čomu vďačíte za hernú pohodu?

Na jeseň sa darilo celému mužstvu a z toho vyplýva, že sa darilo strelecky aj mne. Mám okolo seba mladých chalanov, s ktorými hrávam pomerne dlho a je radosť hrať s nimi. Keďže som druhý najstarší v tíme a v Pruskom služobne najstarší, tak každú penaltu beriem na seba, tým pádom góly pribúdajú (smiech). V rámci posledných troch sezón som zatiaľ premenil všetky. V tíme máme momentálne aj najlepšieho strelca súťaže Patrika Lukáča, ktorý je zároveň dobrým nahrávačom, preto je pre mňa ľahšie streliť sem-tam nejaký gólik. Samozrejme, silnú podporu nám robí aj Jarko Branický. K hernej pohode mi pomáha tiež veľká dôvera od trénera Štefana Grendela, ktorú sa snažím splácať prístupom na tréningoch a zápasoch.

Keďže som na jeseň absolvoval artroskopiu kolena a môj vek sa blíži ku 4. krížiku (39), bude pre mňa asi náročné udržať si na jar formu z jesennej časti. Preto je možné, že to budú posledné zápasy, ktoré si chcem naplno a hlavne v zdraví užiť.

Aké ciele majú lídri VI. ligy v jarnej časti sezóny?

Myslím, že bude veľmi ťažké udržať popredné priečky, ale budeme sa snažiť urobiť všetko preto, aby sme zostali čo najvyššie. Základ bude, aby sa nám vyhýbali zranenia a poctivým tréningom sa nám môže podariť uhrať dobrú jarnú časť sezóny. Keď to zhrniem: „Ak na jar nestratíme ani bod, súťaž vyhráme.“ (smiech) Bude to, samozrejme, ťažké.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: