Píšťalku ozdobil hattrickom

Šéfredaktor|30. nov 2018 o 18:05

Trio arbitrov presvedčivo pred ostatnými

 

Aj tretíkrát po sebe sa stal podľa hodnotenia klubov rozhodcom III. ligy 44-ročný Štefan Molitoris. Výsledky ankety prezrádzajú, že nie náhodne, takže Tabaka sa musel uspokojiť so striebrom a Ličko s bronzom. Na druhej strane títo traja vytvorili silný trojlístok, ale to neznamená, že by táto súťaž už nemala ďalších kvalitných arbitrov. Dobré je, že všetci sa snažia o maximum, veď východ bol vždy výkladnou skriňou rozhodcov, a preto je dobre, že sa aj v súčasnosti drží na tomto citlivom poli veľmi statočne.

 

Aké vizitky vystavili hlavným rozhodcom v III. lige v jednotlivých kluboch?

Celkové poradie prezrádza toto: 1. Molitoris 20 b., 2. Tabaka 13, 3. Ličko 12, 4. Lipták 9, 5. Filipák 8, 6. Greško 5, 7.-8. Dzivjak a Juhás po 4, 9.-10. Dušek a Anguš po 3, 11.-13. Lang, Maličký, Leško po 2, 14.-16. Bochnovič, Denko a Knapík po 1.

Najvyššie hodnotenie - teda prvenstvo 15 hodnotiacich klubov - získali Molitoris 6-krát, pričom dvakrát bol bronzový. U ďalších klubov bol prvý Ličko 3-krát,Tabaka 2-krát, Dušek, Filipák, Greško a Juhás raz.


Musí to byť iste dobrý pocit, keď človek dostáva pochvalu prakticky z každej strany. A to hlavne vtedy, keď ho hodnotia zainteresovaní pochvalným vysvedčením. To zdobí aj rozhodcu Štefana Molitorisa narodeného 17. októbra 1974. Svojími výkonmi sa rodák z Čierneho nad Topľou, ktorý žije v Merníku, stal ozdobou. III. ligy s píšťalkou, keď dosiahol jedinečný hattrick. Trikrát po sebe sa stal najlepším rozhodcom najvyššej regionálnej súťaže, čo je mimoriadne pozoruhodný fakt, ktorý svedčí o tom, že všade bez rozdielu podáva prvotriedne výkony.

Na otázku, či bolo ťažké znovu obhájiť prvenstvo, odpovedal: “Ako pred prvou anketou, tak ani pred posledným súťažným ročníkom som nad tým nepremýšľal a sústredil sa len na svoje výkony, samozrejme, teší ma, že sa mi podarilo zvíťaziť opäť - a to už tretíkrát počas pôsobenia v súťaži. Považujem to za ocenenie celej svojej rozhodcovskej kariéry.” Vráťme sa trochu aj do histórie. Ktorý zápas zostal pre vás najpamätnejší? “Bol to jesenný zápas v roku 2011. Moldava vyhrala pod reflektormi pred 2000 divákmi nad Myjavou, ktorá vo vtedajšom ročníku postúpila do Corgoň ligy." Koho považuje za hráča III. ligy v jeseni 2018? “Podľa môjho názoru bol ním Peter Vilčko z FC Košice, ktorý dlhodobo podáva kvalitné výkony. Je vodcovskou osobnosťou a hlavne pri emóciách zachováva pokoj a profesionálny prístup voči súperom a delegovaným osobám.” Ako vidí samotnú III. ligu? “Páči sa mi korektné správanie všetkých aktérov stretnutí, zvýšený divácky záujem a medializácia súťaže. A tiež vyzdvihujem projekt s rovnakými loptami značky Adidas. Za mínusy považujem nižšiu kvalitu niektorých súťažných stretnutí.” K otázke vzorov hovorí: “Nemám nijaké vzory, naopak sa snažím byť sám sebou. Od tých najlepších si však pre svoju kariéru rád niečo zoberiem.” A akú by ste chceli mať budúcnosť? “Rád by som sa prezentoval kvalitnými výkonmi aj v ďalších stretnutiach a po skončení kariéry by som chcel pri futbale ostať ako delegát zväzu."



Súvisiaci obsah

  • Najlepšiu píšťalku mal opäť Molitoris
    Jaroslav Glovičko20.01.2018
    Najlepšiu píšťalku mal opäť MolitorisNeraz si povieme ako ten čas rýchlo beží a platí to aj v prípade ankety o najlepšieho rozhodcu najvyššej regionálnej futbalovej súťaži. Po štvrtý raz sme spoználi meno rozhodcu, ktorý svojím rozhodovaním najviac upútal trénerov či funkcionárov jednotlivých klubov
    Jaroslav Glovičko20.01.2018
Nachádzate sa tu: