Hlavné menu

Vyzbrojený Brekovský hrad

Šéfredaktor|9. aug 2017 o 00:00

Pozíciu do 3. miesta považujú za „povinnosť“, snáď aj niečo navyše...

V uplynulej sezóne to nebola žiadna veľká sláva. Viacero prekvapivých zaváhaní doma znamenalo, že v tabuľke 5. ligy (sk. Vihorlatsko-Dukelská) sa posúvali nižšie, až sa takmer namočili do bojov o záchranu. Hovoríme o klube FKO Kochanovce/Brekov, ktorý má síce ešte spojený názov, ale domáce prostredie je už dlhodobo pod Brekovským hradom, pričom od leta bude aj názov klubu rýdzo brekovský.

Počas letnej prestávky si povedali dosť a mužstvo výrazne posilnili. V kádri sa objavili najmä harcovníci – Peter Šamo a Roman Lazúr prišli z Jasenova, Vladimír Jenčko z Dlhého Klčova, Ján Novák z Ľubotíc, po zranení je opäť na trávniku Peter Murinčák. Všetko futbalisti, ktorí okúsili vyššie ligy, aj vrcholné republikové na Slovensku a Čechách. K nim sa na zoznam príchodov zaradil brankár Filip Piroščák a obranca Matúš Naster, obaja futbalovo vyrastali v Humennom, uplynulú sezónu hrali vo Vyšnom Hrušove, brekovský dorastenec Harvilko, v štádiu riešenia sú Šatník a Stanislav Soták.

„Určite sa chceme pohybovať v horných poschodiach tabuľky, účasť medzi prvou trojicou by mala byť povinnosťou. Ašpirovať však pokojne môžeme aj na post najvyšší,“ konštatoval Martin Rada, v uplynulej sezóne kapitán mužstva.

 

Prvý krok čakal „Brekovčanov“ pod stakčínskym Nastazom, odkiaľ sa body ľahko nevozia. Napokon bol po 90 minútach konečný rezultát bezgólový... „Stratili sme dva body. Inak to povedať neviem, na druhej strane nás v troch samostatných nájazdoch vychytal domáci brankár, ktorý tak vlastne zabezpečil remízu,“ konštatoval na margo stretnutia zo strany hostí manažér mužstva.

Najbližšie sa odohrá už zápas pod Brekovským hradom, kde privítajú Sačurov.        

 

Resumé 1. kola:

Stakčín – Kochanovce/Brekov 0:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: