Hlavné menu

Svoj zásah ani poriadne nevidel

Šéfredaktor|9. nov 2017 o 00:00

M. Luberda sa po roku vrátil a rozhodol

Tomu sa povie parádny návrat na elitnú scénu.  Po  roku sa  Martin Luberda objavil v zostave prvoligistov Tatrana Prešov a bol to práve on, kto zariadil výhru svojím gólom  vo východoslovenskom derby proti Michalovciam, keď sa pohotovo zorientoval v šestnástke súpera, zasiahol ideálne loptu zahrávanú z priameho kopu a prepasíroval ju popod brankára hostí do siete. Takže pre tohto urasteného stopéra to bol dvojnásobný dôvod na radosť.

„Nabehol som vedno s ďalšími spoluhráčmi spoza protihráča, zavrel som oči a strčil nohu v poslednej chvíli. Chvalabohu, že to prešlo. Ani som svoj zásah poriadne nevidel, len som si uvedomil, že nastala obrovská radosť v našom tábore,“ vrátil sa k zlomovému momentu 25-ročný obranca zelenobielych.

Takže dlhá pauza spôsobená zranením kolena a lanskou operáciou bola vykúpená veľkou dávkou pozitívnych emócií. Martin bol hrdinom zápasu nielen preto, že skóroval, ale v závere aj zabránil istému zásahu súpera, keď ho trafila lopta po prudkej strele. Nuž, keď to ide, tak to ide vo všetkých činnostiach Pre Tatran bola škoda, že ho spoluhráči nenapodobnili už v predošlých vystúpeniach, keď dlhodobo strácali body a prehrával. Na otázku z novinárskeho pléna, či mužstvo čakalo s výhrou na jeho comeback, odpovedal uvážlivo, bez eufórie: „Nuž, to je odvážne vyjadrenie. Podstatné je, že bojujeme všetci ako celok a, pravdaže, teší ma, že po mnohých sklamaniach konečne prišli tri body. Verím, že teraz nebudeme znovu tak dlho čakať na ďalšiu výhru, budeme častejšie úspešní a pribudne väčšia pohoda v našom tíme.“ Nuž, Prešovčanov mohli uspokojiť iba body, lebo výkon nebol na žiaducej úrovni. Avšak mali šťastie i v tom, že narazili na bezubých Zemplínčanov, ktorí sa zrejme domnievali, že hostitelia sa porazia sami. „Na pohľad to naozaj nebol najkrajší futbal, ale treba zbierať body, tie sú v momentálnej situácii pre nás podstatné. Ukopali sme to a sme radi,“ konštatoval autor víťazného gólu, ktorý v I. lige za Šarišanov ešte nedal gól, predtým v druhej lige sa mu skórovať podarilo.

Pred časom M. Luberda naznačil, že je už nachystaný naskočiť znovu do diania aj v elitných zápoleniach. Rozohrával sa v béčku v treťoligových zápoleniach a čakal na vhodnú príležitosť.

„Pomaly som sa dával dokopy a verím, že zdravotne to už bude v poriadku, aby som bol sústavne k dispozícii. A či som vedel, že dostanem práve v tomto stretnutí príležitosť objaviť sa v základnej zostave?  V minulých dňoch som niečo tušil, ale zostava je vždy vecou trénera, ako sa rozhodne. Som, prirodzene, rád, že mi dal dôveru. Určite herná istota ešte nie je stopercentná, pre mňa to bol prvoligový zápas odohraný po naozaj dlhej dobe. Všetko chce svoj čas a dúfam, že s pribúdajúcimi zápasmi aj moja výkonnosť bude ešte lepšia,“ pripomenul borec Tatrana, ktorý vraj necítil väčšiu trému ako obvykle pred súťažným  vystúpením. „Menšie šteklenie v žalúdku cítim stále, ale potom to opadne.“ Podstatné je, že Martin Luberda je znovu v akcii a určite si želá, aby už nikdy neprešiel podobnými patáliami ako v ostatných mesiacoch.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: