Hlavné menu

Stále nevedia nájsť cestu zo začarovaného kruhu

Šéfredaktor|30. okt 2017 o 00:00

Tatran si pripísal ďalšiu prehru v sérii

Uplynulé prvoligové kolo dalo dokopy dva tímy s úplne rozdielnou precíznosťou v defenzíve. Kým nováčik z Nitry má v najvyššej súťaži prekvapivo najlepšiu obrannú činnosť,  hostia z Tatrana Prešov sú zase najderavejší. A to sa potvrdilo aj v tejto vzájomnej konfrontácii. Celok spod Zobora neinkasoval, východniari si na cestu domov pribalili dva „banány“. Podstatné však je, že zelenobieli prehrali už siedmy raz v sérii.

Hovorí sa, že každá séria má svoj koniec. Čakalo sa, či Šarišania konečne vyjdú zo začarovaného kruhu a či uštedria tímu FC prvú porážku v jeho prostredí tomto ročníku. Nestalo sa ani jedno ani druhé. Ako tradične podstatné pre vývoj zápasu bolo, že zase hostia v úvode spálili šancu. Avšak  Wiezik bol atakovaný protihráčom na hranici únosnosti a hostia sa domnievali, že to mohla byť penalta. Podľa očakávania táto situácia naštartovala hostiteľov, ktorí sa do hostí poriadne zahryzli, ale aj vďaka zákrokom Slančíka sa skóre dlho nemenilo. Takže prvý polčas ešte dával nádej Tatranu na uhranie solídneho výsledku, lenže po zmene strán sa nádej na bodový zisk celkom rozsypala. Najprv síce znovu prišlo zaváhanie  v útočnej fáze Prešovčanov (Issa), lenže o desať minút sa vyskytol ďalší zlomový moment – penalta nariadená proti hosťom, hoci tí sa dušovali, že pokutový kop nemal byť. A aby toho nebolo málo, čoskoro sa lopta ocitla druhý raz v sieti predposledného celku pelotónu a bolo – ako sa hovorí - po Kačinej svadbe. Prešovčania mohli inkasovať aj tretí raz, ale nemohúcnosť domácich ich ochránila pred prehrou rozdielom triedy.

Okrem prehry mrzelo aj to, že hosťom sa zranili dvaja borci – Dzurík a hlavne Maduka, ktorý bude maródovať dlhší čas. Tatran v druhom zápase po sebe nestrelil ani gól a to je tiež na zamyslenie. Jeho hráči by si mali uvedomiť, že hlavne vonku sa nedostanú do množstva príležitostí a pokiaľ sa naskytne ojedinelá šanca, treba sa pri jej realizácii viac „pohrať“ s koncentráciou a presnosťou. To sa však nedá iba natrénovať, to musí mať hráč zakódované vo futbalových génoch. Odhodlanie je síce pekná vlastnosť, avšak akonáhle nad rozumom prevládnu prebytočné emócie, stráca sa prehľad a istota. Rovnako to platí aj v defenzívnej práci. Je jasné, že východniari sú množstvom prehier psychicky zdecimovaní a možno by už boli radi, keby nastala zimná pauza. Avšak musia rešpektovať kalendár súťaže a pokúsiť sa zastaviť príval neúspechov. Na rade je východoslovenské derby s Michalovcami a práve Zemplínčania by mohli poslúžiť ako odrazový mostík k obratu. Však aj v predošlom vzájomnom zápase v tomto ročníku dominoval práve Tatran. Lenže odvtedy sa všeličo pomenilo a navyše každý zápas je iný...

Vráťme s avšak ešte k duelu v Nitre očami trénerov, ako to prezentovali na pozápasovej tlačovke.

Ivan Galád, Nitra: "Hráči boli naladení na výhru a dosiahli ju, čo oceňujem.  Keď sme získali dvojgólový náskok, ukázali sme pekné akcie pre tých, ktorí sa prišli pozrieť na toto vystúpenie."

Sergij Kovalec, Prešov: "Zranenia dvoch našich hráčov poznačili náš výkon. Mali sme znovu šance a taktiež mohol byť v náš prospech odpískaný pokutový kop. V druhom polčase prišli dva rýchle údery a preto je výsledok taký, aký je"

 

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: