Hlavné menu

Stakčínska loď s dvoma kormidelníkmi

Šéfredaktor|6. jan 2017 o 01:00

OFK Agrifop STAKČÍN, tradičný piatoligista. Po jeseni ôsme miesto, vo vyrovnaných stredných vodách len trojbodové manko na piaty celok. Bilancoval Milan Suč, manažér a vedúci mužstva.

Pod Nastazom zimujú na 8. mieste. Znamená pohľad na tabuľku spokojnosť? – Pred sezónou sme si povedali, že chceme byť do piateho miesta, je však iba polovica sezóny, takže stále to je reálne. Jasenov a Soľ sa bijú o postup, majú náskok, ostatné mužstvá však sú od nás neďaleko, je v našich silách sa im vyrovnať.

Stakčínska lavička zažila v jeseni pohyb. Začínal Miroslav Hunčár, ukončil Jaroslav Koribanič. – Po domácej prehre s Jasenovom sa tréner Hunčár vzdal pozície na lavičke, na tri jesenné kolá padla voľba na trénera Koribaniča. A s ním sme sa už dohodli, že povedie zimnú prípravu i mužstvo do jarnej odvety.

Čo vnímate ako typickú hernú stakčínsku črtu? – Mali sme dve herné podoby. Dokázali sme hrať solídne, no následne prišiel slabý výkon. Verím, že zimná príprava odstráni túto kolísavosť. Trápila nás koncovka, Kira bol často ofenzívne osamotený, takže káder chceme posilniť, aby odveta bola z našej strany lepšia než jeseň.         

Vnímate kolísavosť výkonov s prepojením na tréningový mikrocyklus? – Trápia nás najmä školské i pracovné povinnosti hráčov, ale s tým iba ťažko niečo spravíme. V prvej fáze jesene sa trénovalo dvakrát do týždňa, zhruba šesť kôl pred jej ukončením sme cyklus zredukovali iba na piatok. Stratený jeden však chýbal. Účinkovanie v piatej lige si vyžaduje kvalitnú tréningovú prípravu, ináč to nemôže mať dlhodobé trvanie.

Káder je vyskladaný mladými exdorastencami i ukrajinskými legionármi. – V jeseni sme mali päticu Ukrajincov a rovnako s piatimi rátame aj do odvety. Sú bezproblémoví tréningovo i v zápasoch, rátame aj so svojimi mladíkmi, tiež sú pre nás dôležití odchovanci sninského futbalu. Pokiaľ bude futbal v Snine dobre fungovať aj naďalej, bude mať hráčov aj Stakčín, čiže futbalová previazanosť je viac ako nutná. Sme od Sniny hráčsky závislí.

Koho možno zaradiť k oporám? – K mužstvu došiel v jeseni Matúš Dudič, výborný chalan, dochádza k nám z Humenného, výkonnostne sú ťahúňmi aj Ukrajinci, milo ma v závere jesene stakčínski mladíci Michal Keleman a Viktor Roško. Zo sninských spomeniem mená ako Harmaňoš, Štofík, Kirňák, tiež výborní chlapci, nesklamú. A tiež aj mladý brankár Muchychka, sme s ním veľmi spokojní, rovnako harcovníci Vitalij Kuznecov a Vasyl Steco, ktorí sú u nás už desať rokov.

Poďme k zápasom. Doma strata siedmich bodov (Kochanovce 1:1, Jasenov 0:3, Hencovce 1:1). – Prehra s Jasenovom síce o tri góly, ale tie sme si prakticky strelili sami, herne absolútne vyrovnaný zápas. V remízových zápasoch sme zlyhali v koncovke.

U súperov tri remízy a tri prehry. – Vonku sme nedokázali odohrať dobre celé zápasy, zvyčajne to bol iba polčas. A za to sme pykali. V Sečovskej Polianke sme viedli ešte v 87. minúte, možno sme mali striedať, to už je však povedané, možno...

Ktorý zápas označíme v jeseni stakčínsky najlepší, resp. najslabší? – Dobre sme hrali v Sedliskách, doma s Ptičím, za najslabší výkon považujem doma s Jasenovom, hlavne preto, že v dôležitých chvíľach nám chýbala bojovnosť.

Ako vnímate derby zápasy? – Určite sú lákadlom i motiváciou. Pamätám ešte na zápasy s Belou, teraz pribudol Ulič. Keď sme tam hrali, sledovalo nás zhruba päťdesiat fanúšikov zo Stakčína, určite záujem bude aj z Uliča o zápas u nás. Sú to zápasy aj prestížne, no poviem, že VsFZ to akoby nebralo vážne. Ak hráme derby, je nominovaný rozhodca z regiónu, okresu, ak napríklad s Hencovcami, je rozhodca až zo Spiša. Podľa mňa by v derby mali byť arbitri cudzí.

Kedy plánujete zimnú prípravu? – Chceme začať 17. januára, už je to naplánované, hneď asi 21. januára hráme so Sobrancami a potom každý víkend zápasy. Plánujeme tréningy dva až trikrát v týždni, všetko však vzíde z kádra, z možnosti hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: