Hlavné menu

Prvý gól v Bundeslige i výmena dresu s Lewandowskym

Šéfredaktor|6. okt 2017 o 00:00

Ondrej Duda na šláger Hertha Berlín – Bayern Mníchov nezabudne.

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda si minulú nedeľu otvoril strelecký účet v najvyššej nemeckej súťaži I. bundeslige. Dvadsaťdvaročný hráč Herthy Berlín skóroval v domácom dueli 7. kola proti Bayernu Mníchov, keď v 51. min znížil na priebežných 1:2. Stretnutie sa napokon skončilo remízou 2:2 - v 56. min zariadil nerozhodný rezultát útočník z Pobrežia Slonoviny Salomon Kalou.

V hľadisku Olympijského štadióna bol aj Ondrej Duda starší. Šláger kola si nenechal ujsť. „Aj prostredníctvom televízneho prenosu mohli slovenskí diváci vidieť, že zápas sa hral pred perfektnou 72-tisícovou kulisou, to bol hneď prvý zážitok, lebo na mužstvá ako Bayern, Dortmund či derby s Hamburgom je vždy vypredané. Zaujímalo ma, aká bude zostava Bayernu Mníchov, keďže v klube došlo k zmene trénera, prekvapila ma absencia Thiaga v základnej zostave, ale hrať oproti hráčom typu Robben, Ribéry, Hummels, Boateng či Lewandowski musí byť niečo úžasné. Teší ma, že Ondrej sa v zápase nestratil a prispel k obrovskému zážitku. Zápas som si užil nielen kvôli gólu po vypracovanej akcii Haraguchiho, ale najmä kvôli výsledku, lebo pre Herthu je remíza s Bayernom veľmi cenná,“ začal debatu otec slovenského futbalistu.

Ondrej Duda prestúpil do Berlína z Legie Varšava po minuloročných ME vo Francúzsku. V metropole Nemecka ho však prakticky počas celej uplynulej sezóny sužovali zdravotné problémy. Platnou posilou nemeckej "starej dámy" sa stal až v tomto ročníku. Ofenzívny stredopoliar nastúpil prvýkrát v základnej zostave Herthy v bundesligovom dueli iba 17. septembra proti Hoffenheimu. Berlínsky kouč Pál Dárdai odvtedy v lige ani raz nevynechal v otváracej jedenástke slovenského hráča s číslom desať. „Ondrej mal stále dôveru trénera, ale musel byť trpezlivý. V uplynulej sezóne dosahovala Hertha lepšie výsledky, než predvádzala hru, ale body v tabuľke pribúdali, takže nik do zostavy „nekafral“. Prišla nová sezóna, v treťom kole bola domáca remíza s Brémami stratou a do zápasu v Pohári UEFA proti Bilbau dostal Ondrej šancu. Chytil sa jej, má miesto v základnej zostave, momentálne je v kurze. Sú to veci, ktoré patria k futbalu, určite by som ich nedramatizoval,“ pousmial sa Ondrej Duda starší.

 

Na sociálnej sieti sa otec pochválil s pozápasovou trofejou svojho syna – dresom Roberta Lewandowskeho, útočníka Bayernu. „Ondrej sa s Lewandowskym pozná už dlhšie, ešte z čias Legie Varšava majú spoločných kamarátov, nie futbalistov. Došlo na vzájomný zápas a myslím si, že obaja už boli na jeho začiatku dohodnutí, že si vymenia dresy, čo sa aj stalo. Neviem, ako Lewandowski, ale Ondro si jeho dres veľmi cení, je to futbalista, ktorý už niečo dokázal, jeden z najlepších útočníkov sveta, čo potvrdzuje nielen na klubovej, ale aj poľskej reprezentačnej úrovni,“ dodal Ondrej Duda starší.

 

(foto: APA, archív: O.D.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: