Hlavné menu

Pod Jasenovským hradom ptičanský postup

Šéfredaktor|24. júl 2017 o 00:00

Domáca piatoligová omladina sa snažila, hosťujúci štvrtoligista sa herne hľadal.

Derby tradičných súperov malo tentoraz pohárový nádych. V 1. kole Slovnaft cupu zápasu Jasenov – Ptičie sa po 90  minútach meno postupujúceho neurčilo. Na rad prišiel rozstrel z bieleho bodu...

1. séria: Jasenov: Roško – (Dudič kryl); Ptičie: Mihalovič 0:1

2. séria: Jasenov: Horvát 1:1; Ptičie: Pavlulik – (pokus „a lá Panenka“ si Šurin vychutnal)

3. séria: Jasenov: Labik – (nad); Ptičie: Veselovskyy – (Šurin kryl)

4. séria: Jasenov: Soták 2:1; Ptičie: Patarák 2:2

5. séria: Jasenov: Surničin – (nad); Ptičie: Maličký 2:3

 

Z postupu sa teda tešili ptičanskí „Hačure“... „Nebolo to pre nás to hlavné, dôležitá bola pre nás najmä súhra, aby sme sa na trávniku videli, kombinovali, o týždeň nám začína súťaž a nebolo to ono. Tréningy boli obmedzené, chlapci mali školské povinnosti, ihrisko zasiahla potopa po búrke, takže aj pohárové derby sme uvítali najmä z prípravného hľadiska,“ začal hodnotenie Martin Dudič.

Do prestávky mali viac z hry domáci a iba ich nepresná koncovka či zákroky Martina Dudiča určili, že do kabín sa odchádzalo za bezgólového stavu... „Pritlačili nás, sú mladí, behaví, my sme sa herne hľadali. Kým domáci vládali, boli pre nás viac než vyrovnaný súper. Cez prestávku sme však k tvrdším slovám nesiahali, každý si uvedomoval, že sa jednoducho musíme zohrať. I keď nám ostáva do ostrého štartu už iba pár dní, ešte niečo musíme skúsiť, najmä štandardky a súlad defenzívy, pri rovnakej výhode súpera,“ dodal ptičanský brankár, hrajúci asistent trénera.

 

Aj z jasenovskej strany bol kormidelník priamo na trávniku. Skúsený harcovník a pilier obrany mal okolo seba zväčša mladých futbalistov. Ale omladina sa súpera nezľakla... „Pred zápasom som chlapcom v šatni vravel, aby rešpekt či nebodaj strach nechali uzavretý. Bojovnosť jeden za druhého, ochota behať, napádať súpera už pri preberaní lopty, to mali aj dlho boli naše devízy. Škoda nevyužitých šancí v prvom polčase, dve tutovky, malo to byť 2:0... Po prestávke nám už ubúdali sily, hra sa vyrovnala, viac sa k lopte dostával súper. Sklamaní po penaltovom rozstrele však nie sme, berieme to ako realitu, zápas splnil to, čo sme očakávali. Futbal hrať mladí chlapci vedia, aj so súperom, ktorý má vo svojich radoch väčšie futbalové mená. Od brankára až po útočníka si zaslúžia pochvalu,“ konštatoval Róbert Chalupka.  

 

Resumé zápasu:

Jasenov – Ptičie 1:1 (0:0), rozstrel 2:3

Góly: 60. Soták – 59. Pavlulik (11 m).

 

    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: