Po „malej domov“ odišli preč z ihriska

Šéfredaktor|13. máj 2018 o 00:00

Zápas Jasenov – Pakostov mal predčasný koniec v 50. minúte.

Úradná správa VsFZ 29/2018: ŠTK kontumuje Jasenov – Pakostov 3:0 kont. v prospech TJ Jasenov v zmysle SP, čl. 82, bod „d“ – spôsobenie predčasného skončenia stretnutia. Do pozornosti DK, ktorá udelila disciplinárne sankcie: F.O. Ajax Pakostov pokutu 300 € podľa RS 7j za nedohratie stretnutia.

Vychádzajúc zo štatistiky stretnutia, v I. polčase obsahovala dva záznamy: v 14. min. H7 (M. Rudý) za podrazenie riskantným spôsobom D15 (L. Horvát) bol napomínaný žltou kartou, v 32. min. H7 (M. Rudý) za podrazenie D15 (L. Horvát) riskantným spôsobom mimo hracej plochy videl druhú žltú kartu, bol teda vylúčený. V 50. minúte jasenovskú strelu brankár vyrazil, v trme-vrme mu loptu obranca (H2 – J. Berdák) priťukol a rozhodca verdiktom avizoval „malú domov“. K trestnému kopu však nedošlo, hráči pakostovského Ajaxu hraciu plochu opustili...

Jasenovský inak hrajúci tréner Róbert Chalupka viedol tentokrát stretnutie „iba“ z lavičky (zranenie kolena). Ako videl a vnímal inkriminovanú situáciu?

Svojich zverencov som upozorňoval, že derby zápasy sú emotívne, vypäté, aby sa vyhýbali zbytočným konfliktom. V prvom polčase to bol medzišestnástkový futbal, s nasadením na oboch stranách, vyskytli sa aj fauly, ktoré však nenarúšali výrazne rámec stretnutia. Aj keď hostia dohrávali už prvé dejstvo v oslabení. V úvode druhého polčasu prišla „malá domov“ v 50. minúte, rozhodca odpískal nepriamy voľný kop, hostia ho obklopili a následne odišli z hracej plochy. Pre mňa nepochopiteľné... Za stavu 0:0 bol zápas absolútne otvorený, nechápal som to,“ konštatoval Róbert Chalupka.

Z pakostovskej strany sa nám oficiálne vyjadrenie získať nepodarilo.


 

Resumé, dohrávka 15. kola:

Jasenov – Pakostov 0:0, nedohrané v 51. minút

ČK: 32. Rudý (po 2. ŽK, Pakostov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: