Partizán Bardejov - MFK Skalica 1:1

Šéfredaktor|29. nov 2020 o 22:55

Nerozhodne na góly i na červené karty + FOTOGALÉRIA

Jesenná časť ligy sa už dohrá bez divákov a tak najskalnejší fanúšikovia Partizána museli sledovať zápas zo strechy šatní priľahlého kúpaliska alebo spoza plota od rieky Topľa.

Za hostí nastúpil aj odchovanec Partizána Richard Nemergut a Michal Horodník, ktorý v Bardejove hrával. Na druhej strane sa zatiaľ len na lavičke objavil ešte len 16-ročný odchovanec domáceho futbalu Andrej Stolárik. Ten do bojov ešte nezasiahol. Podľa trénerov sa tak stane čoskoro.

Dlhá prestávka bola vidieť na oboch mužstvách. Súhra viazla, ale hostia na tom boli predsa len o niečo lepšie. Boli rýchlejší, behavejší, lepšie kombinovali a mali loptu na kopačkách častejšie ako domáci. Už v 14. minúte sa presadil Ranko a Partizán  prehrával. Obraz hry sa ani po góle veľmi  nemenil. Skaličania mali neustále miernu prevahu. Do polčasu už gól nepadol a tak hráči MFK odchádzali do šatní s najtesnejším náskokom.

V úvode druhej časti hry musel pod sprchy po druhej žltej Horodník a domáci  presilovku využili. Jej výsledkom bol pokutový kop. Ten bezpečne premenil Brigant. Tréner hostí Kostelník nebol evidentne s vylúčením ani s pokutovým kopom spokojný: „Dnes  sme stratili dva body. Odohrali sme dobrý zápas a zlomový moment bola naša šanca, keď sme išli sami na brankára, keď Almaský prihral Šebestovi, ktorý mal veľkú šancu. Tam keby sme dali na 2:0, tak by sme to zatvorili. K sporným momentom, ktoré sa diali sa nemôžem vyjadrovať a nebudem.“  Bardejovčanov  bolo na ihrisku o jedného viac, ale Skaličania stále hrozili. Pokúšali sa o rýchle protiútoky a nebyť výborného Čikoša-Pavlička, mohlo to dopadnúť všelijako. V 77. minúte sa sily vyrovnali, Akahwakou nezvládol bránenie prenikajúceho súpera, stiahol ho rukami a po druhej žltej putoval aj on do šatní.

Jozef Kostelník (tréner Skalica): „Myslím si, že to bol dobrý zápas po dlhej pauze, chlapci si odmakali, odjazdili, škoda, no ale na druhú  stranu musím povedať, že bod z Bardejova je dobrý, lebo odtiaľ sa body nevozia ľahko. Tak na 50 percent sme spokojní."

Vladislav Palša (asistent trénera BJ): „Pred druhým polčasom sme si niečo povedali v kabíne, ako by sme to chceli riešiť, hlavne v strede. Tam sme nedostupovali hráčov, mali sme tam trochu chaos, ale poriešili sme to. Pomohla nám červená karta, keď sme súpera dostali trochu pod tlak. Podarilo sa nám vyrovnať, ale nakoniec sme radi aj za bod, lebo brankár Čikoš-Pavličko nás v tomto smere tiež podržal pri nejakých dvoch šanciach.“


Partizán Bardejov - MFK Skalica 1:1 (0:1)

Góly: 66. Brigant (11 m) - 14. Ranko. Rozhodovali  Mastiš - Štofík, Špivák, ŽK: Akahwakou, Elmazi - Horodník. ČK: 77. Akahwakou (BJ) po druhej ŽK - 53. Horodník (Skalica) po druhej ŽK

Partizán: Čikoš – Pavličko – Petko, Akahwakou, Tatar, Lizardo (74. Elmazi), Brigant, Santos (46. Švec), Jarzebak, Dzurik, Mikolaj (46. Stachura), Lukáč (87. Černák)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: