Na humenský úvod dážď a chlad

Šéfredaktor|7. máj 2020 o 12:00

Pod Vihorlatom naskočili do tréningového procesu muži a dorastenci.

Opatrenia pre pandémiu koronavírusu obrátili život hore nohami. Týka sa to aj športovcov, futbalistov… Uvoľnenie postupne paniku tíši, mieru optimizmu podporuje aj postupný návrat na ihriská.

Pri dodržiavaní všetkých potrebných hygienických opatrení sa predpokladá bežný návrat do futbalovej ligy začiatkom júna. V priebehu ostatných dvoch týždňov sa tímy vrátili k tréningom podľa pokynov Slovenského futbalového zväzu a Únie ligových klubov. Rúško na tréningu sa nevyžaduje, na ihriskách sa striedajú 5 až 7-členné skupinky, hráči dodržiavajú odstup aspoň 1,5 metra a nenapádajú sa, nekontaktujú sa, brankári trénujú osobitne.

Počnúc pondelkom (4. 5.) naskočili do tréningového procesu mládežníci FK Humenné, v utorok (5. 5.) sa po dlhom čase stretli na trávniku (ihrisko s umelou hracou plochou) aj seniori.

„Nie sme jediní. Už skôr začali s tréningovým procesom aj iné kluby. Dodržiavanie opatrení je prioritou, dohodli sme sa na tréningoch dvakrát týždenne v máji. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie v júni, po prípadnom uvoľnení štvrtej fázy opatrení," poznamenal Jozef Škrlík.

V utorok o pol piatej podvečer sprevádzal humenských futbalistov na prvom tréningu výdatný dážď a citeľný chlad. V skupinkách absolvovali bežecké cvičenia, aj na dlhšie vzdialenosti, nechýbala ani práca s loptou, základné technické futbalové činnosti.

Treťoligový káder FK Humenné je zatiaľ „roztrasený“, chýbajú legionári Milunovič (Srbsko) a Guimaraes (Brazília), trénovali deviati: brankár – Dávid Slávik, hráči – Marek Zlacký, Miroslav Porvazník, Pavol Ruskovský, Lukáš Kulich, Erik Streňo, Peter Šuľák, Jozef Skvašík a Peter Krídla (z dorastu). Kvôli pracovným povinnostiam chýbali Jakubov, Mihok a Cholp. Vasiľ absolvuje trénerský kurz, Salanciho čaká operácia, zdravotné problémy hlásil aj Serečin. Tréneri Jozef Škrlík a Andrej Čirák, na prvom zraze nechýbal ani manažér „áčka“ Vladimír Vasilenko.

Týždenný tréningový program FK Humenné:

• U19 (starší dorast) – pondelok, streda a štvrtok (10:00)

• U17 (mladší dorast) – utorok, streda a štvrtok (14:30 – 16:00)

• Seniori – utorok a štvrtok (16:30 – 18:30)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: