Mladý kanonier chce využiť „tieň“ harcovníka

Šéfredaktor|5. apr 2019 o 12:10

Útočník Timotej Hašuľ zatiaľ ozdobený 10 presnými zásahmi

 

Beľanský nováčik na úvod jarnej odvety milo prekvapil. Ouvertúru zažil v Hencovciach a postavil naruby papierové predpoklady. Z pôdy druhého celku tabuľky si ôsmy tím doviezol všetky tri body.

 

I keď sa strelecky nepresadil, je stredobodom pozornosti. Kanonier 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) s 10 gólmi – Timotej Hašuľ, TJ Slovan Belá n/Cir.

Začnime od konca. Hencovce – Belá n/Cir. 1:3. Výsledok, s ktorým asi futbalová verejnosť regiónu nepočítala. – „Pravda bola taká, že veľké oči sme nemali. Stavili sme na poctivý a zodpovedný výkon, v očakávaní hry súpera. Dôležité bolo byť disciplinovaní, efektívni, výsledok sa dostavil,“ povedal na úvod beľanský útočník. 

Získané body z ihriska súpera sa rátajú až po domácom „potvrdení“. A najbližšie čaká Beľanov derby ako remeň – Borov. – „Po zimnej pauze domáca premiéra. Výhra vonku teší, ale nemôžeme byť v oblakoch. K úspechu nás dovedie iba poctivý futbal. Divákov však sklamať rozhodne nechceme.“

K dobrému výsledku by mal prispieť aj kanonier. A Timotej Hašuľ zimoval počas prestávky ako najlepší strelec súťaže... – „Som milo prekvapený, zažívam svoju prvú piatoligovú sezónu a hneď sa mi takto strelecky darí. V prvom rade však chcem pomôcť tímu. Ten je dôležitejší ako ja,“ poznamenal 19-ročný futbalista.  

Upínajú sa na kanoniera súťaže obrancovia viac? Bolo to badať už v Hencovciach? – „Je to „aj hej, aj nie.“ Do mužstva sa po zranení vrátil útočník Pavol Kirňák a to je na obrancov väčší magnet. Nebol som teda až pod takým drobnohľadom. Snáď mi táto pozícia v jeho „tieni“ pomôže aj strelecky už v terajšom derby,“ vyjadril prianie Timutej Hašuľ, ktorého v sninskom doraste mal pod dohľadom terajší beľanský tréner Marek Lukáč. Chváli najmä poctivý prístup mladého futbalistu k plneniu tréningových i zápasových povinností. Ešte stále tínedžer je preto príkladom.   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: