Hlavné menu

Mladším ukazuje smer snaženia

Šéfredaktor|10. okt 2017 o 00:00

S. Šesták stále dokazuje, že je pán futbalista

Je bezpochyby zaujímavé, že na špici kanonierov druhej najvyššej súťaže figuruje Stanislav Šesták. Tento matador, ktorý je aj hrajúcim trénerom Popradčanov,  sa vyšvihol na čelo ostrostrelcov po uplynulom kole, keď na ihrisku Komárna dosiahol hetrk a výrazne sa tak pričinil o hladkú výhru Podtatrancov.

V prvom rade sme sa zaujímali o to, či si pamätá, kedy naposledy zaznamenal tri zásahy v jednom stretnutí? Po chvíľke premýšľania povedal, že to bolo asi v Turecku, lebo v každej krajne, kde účinkoval -  okrem Maďarska - dosiahol tri góly. Takže po návrate na Slovensko to bolo po prvý raz.

Zrejme ste nepredpokladali pred začiatkom sezóny, že budete kraľovať najlepším strelcom  -nie je to však tak trošku zahanbujúce pre oveľa mladších hráčov? „Nepreceňujem svoje postavenie, hoci pred zápasom mi to jeden novinár naznačil, že ak dám tri góly, budem prvý. Zasmial som sa, hoci to naozaj vyšlo. Prišiel som k mužstvu kvôli tomu, aby sa mladší odo mňa niečo naučili. Kariéru chcem dokončiť na Slovensku a je mojím zámerom odovzdávať skúsenosti ďalším chlapcom. Verím, že si to zakončovatelia zoberú k srdcu a budem pre nich inšpiráciou. V prvom rade mi však ide o to, aby sme vyhrávali ako tím.“

Určite je zaujímavé, že S. Šesták nielen koučuje, ale aj hrá a navyše zakončuje. Ako to vníma, je to bremeno alebo naopak sčasti aj odľahčujúce, že mu to herne aj strelecky ide. „Som rád, že ak mi to zdravotný stav dovolí, tak môžem byť na ihrisku. To je pre mňa aj pre mužstvo najlepšie, aby som pomohol kolektívu. Pokiaľ ide o koučovanie, tak je tam na to celý realizačný tím, aby sme mužstvo v týždni kvalitne pripravili na vystúpenia. Ja som už predtým hovoril, že sa stále cítim  viac ako hráč, a nie ako tréner, chcem byť stále s chlapcami v šatni a žiť futbalový život priamo na pľaci.“

Prešli sme aj na doterajšie účinkovanie Popradčanov a zajímalo nás, ako hodnotí výkony, výsledky, celkovú hru FK. „Niekedy som i ja kritický, ale ak sa pozrieme na hráčov, ktorí prišli do mužstva, tak nás posilnil akurát ostrieľaný Kopúnek, ale ostatní chlapci sú mladí, vo veku od devätnásť do dvadsaťjeden rokov a  tiež Holiš, ktorý má 25 rokov. Mladíci majú perspektívu a chceme ich naučiť, aby podávali dobré výkony nielen dve-tri kolá a potom zhasli, ale stále. Potrebujú podporu od klubu, realizačného tímu, okolia.  Ak sa pozrieme na postavenie pelotóne, sme nad barážovou pozíciou, päť bodov strácame na lídra. Niektoré zápasy boli kvalitné, boli sme  spokojní, teší nás postup v pohári, no daktoré zápasy nedopadli dobre. Najviac nás mrzeli stretnutia ha východe – v Bardejove a Trebišove, teda  v našom regióne, kde sme očakávali férovejšie správanie, no body sme postrácali a to nás zarmútilo,“ dodal Stanislav Šesták, ktorý dal takmer polovicu všetkých gólov popradského mančaftu a stále dokazuje, že je to pán futbalista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: