Hlavné menu

Loptu zavše nahradí snowboard

Šéfredaktor|16. feb 2017 o 01:00

Zimná prestávka je naozaj dlhá a niekoľko mesiacov prichodí vyplniť nejakými aktivitami aj futbalistom. Hoci ich hlavnou náplňou v športovej oblasti je príprava na jarnú odvetu, nezriedka sa pustia aj do iných „zábaviek“, v ktorých buď rozvíjajú ďalšie pohybové danosti alebo si jednoducho krátia čas počas voľna. Neprekvapilo nás preto, keď sme zastihli napríklad druholigového hráča Lipian Pavla Popovca pri snowboardovaní.

„Pre mňa to znamená druh zábavy, aktívneho odpočinku. Prídem na iné myšlienky než pri futbale. A či sa neobávam nejakého zranenia? Myslím si, že som dosť opatrný na to, aby som riskoval a vyhýbam sa tak prípadným úrazom, pádom. Nemám to ani zakázané od klubu,“ rozhovoril sa tento defenzívny futbalista. Je zaujímavé, že na lyže si neprivykol. „Snažil som sa naučiť lyžovať, ale akosi som sa poriadne k tomu nedostal.“ Určite aj pre tohto hráča je to doplnok zimnej driny, naháňania fyzických objemov. „Na svah sa dostanem skôr sporadicky, lebo veľa času popri tréningoch a práci nemám. Pokiaľ sa však vyskytne nejaká príležitosť, tak ju využijem a idem s partiou na svahy.“

Nenápadne sme otočili reč na futbalové dianie v tomto období. Tento borec bol prednedávnom na križovatke rozhodnutia, čo ďalej. „ Zvažoval som, čo bude  ďalej, lebo som sa zamestnal v novej práci a dosť sa mi to začalo prekrývať s tréningami. Nemohol som si dovoliť odchádzať z práce skôr. Rozprával som sa preto s trénerom i s funkcionármi a oni mi navrhli prijateľnú alternatívu, vyšli mi v ústrety a posunuli tréningy o pol hodiny neskôr. Takže to stíham k obojstrannej spokojnosti.“ Nuž, určite  to bolo pekné gesto ŠK Odeva smerom k tomuto borcovi, čo svedčí o tom, že keď je vôľa, tak sa správna cesta vždy nájde.

Ako je známe, Lipany nemajú hráčov na rozdávanie. O niektorých stabilných borcov prišli a káder sa scvrkol, preto už ďalšie straty nie sú prípustné. Niektorí noví hráči aj prišli, napríklad Kraľovič z Tatrana Prešov, ktorý to predtým skúšal v Bardejove. „Momentálne s nami trénuje aj Jožko Bujňák, ďalší Prešovčan, ale podrobnosti neviem.“ Príprava beží v pravidelnom rytme, tréningové jednotky dopĺňajú prípravné stretnutia. Dosiaľ sa hrali spravidla cez víkend, no už pribudnú aj previerky v utorky. Hoci zdanlivo je ešte dosť času do začiatku jarnej fázy, predsa  je to všetko relatívne. Aktéri sa ani nenazdajú a už súťaž zaklope na dvere. „Miestenka v lepšej šestke nám ušla, musíme sa sústrediť na zápolenia v slabšej skupine a hrať tak, aby sme mestu a klubu robili dobrú reklamu. Chceme dokázať každému, že vieme hrať futbal. Určite sa pokúsime vyvarovať niektorých zakopnutí, ktoré sa vyskytli v jesennej časti. Nebolo by dobré, aby sa nám stalo to, čo vlani, že nám niekedy body ušli v závere zápasov, napríklad s Bardejovom. Okrem toho už sa mienime vyvarovať takých debaklov ako proti Lokomotíve Košice či v Spišskej Novej Vsi.“ Zaujímalo nás, či fanúšikovia už nelámu palicu nad tímom. „Názory sú rôzne, ale mne sa napríklad páčilo, keď sme hrali s Košicami, že ľudia nám zatlieskali, lebo videli, že bojujeme a snažíme sa hrať s Košičanmi otvorený futbal, hoci súper je niekde inde. No predsa sme držali s ním otvorenú partiu a iba  tesne sme prehrali. Avšak dokázali sme, že nemáme obavy zo žiadneho súpera, ani z lídra súťaže,“ dodal Pavol Popovec: Na margo odchodov niektorých spoluhráčov riekol, že ide o normálny jav vo futbale a vždy záleží na konkrétnych okolnostiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: