Hlavné menu

Kľúčová absencia rozdielových borcov

Šéfredaktor|6. okt 2017 o 00:00

V. Šariš už vie, že čo stačilo včera, dnes je málo

Uplynulé štvrtoligové kolo v skupine Sever dalo dokopy dvoch nováčikov. Na ihrisku Veľkého Šariša sa predstavil Gerlachov. Kým hostitelia sa „pľantajú“ na spodku pelotónu, hostia zase patria medzi prekvapenia doterajšieho priebehu zápolení a pohybujú na  špici tabuľky. Meranie síl sa skončilo očakávaným výsledkom – hladkým víťazstvom FK, kým tím FC Pivovar Šariš natiahol šnúru prehier na číslo päť v rade. Naposledy sa tešil z bodového zisku v Pušovciach 27. augusta, čo je už pomerne dávno a týždeň predtým ešte uhral bod v súperení s ďalším nováčikom z Ptičieho. Tým sa však končí nateraz výpočet bodových úlovkov.

Táto bilancia a celková situácia určite neteší trénera V. Šariša Martina Bystroňa. Aj preto, že v niektorých merania síl jeho zverenci podľahli len tesne, čo znamená, že nie vždy  ťahali zjavne za kratší koniec. Predsa im však čosi chýbalo k tomu, aby boli úspešnejší. Zaujímalo nás, ako vnímal túto konfrontáciu nových účastníkov súťaže.

„Zaostávame v kvalite, hoci si myslím, že naša hra nie je až taká biedna, ale doplácame aj na to, že chlapcov ubíjajú prehry. Predsa len pre hráča, ktorý kráča od neúspechu k ďalšiemu sklamaniu, je zložitejšie vyrovnať sa s touto skutočnosťou. Naposledy napríklad zavážilo to, že rozdielovým hráčom bol Stachura. Všetci ho poznajú, vedia o jeho streleckých schopnostiach a hoci sme sa chystali eliminovať ho, predsa nám dal dva góly. Nám práve takýto typ hráča chýba.“ Hostia sa ujali vedenia práve zásluhou spomínaného borca už v prvej minúte, no dokázali ešte gólovo na to odpovedať. Lenže v poslednej štvrťhodine prvého polčasu prišlo vylúčenie domáceho futbalistu a hostia to dokonale využili, lebo ešte do prestávky zaznamenali dva zásahy. „Škoda tejto červenej karty, pretože po vyrovnávajúcom zásahu sme boli vyrovnaným súperom. Lenže potom sme sa dopustili osudnej chyby, pri našej útočnej štandardke chlapci nezvládli brejkovú situáciu súpera.“ V druhom polčase boli oslabení aj hostia, no predčasný odchod jedného z hráčov Gerlachova sa na výsledku neprejavil. „Ja som sa snažil o zdramatizovanie priebehu, vsadil som na troch útočníkov, hrali sme viac menej  vabank. Mali sme aj tutovku, ale už sme sieť nenapli, naopak, hostia ešte zvýšili pred koncom svoj náskok. Pravdu povediac v momentálnej situácii nemáme na to predpoklady, aby sme vedeli zdramatizovať stretnutie s takým vyspelým rivalom, akým bol tento.“

Na otázku, čo V. Šarišu chýba k tomu, aby pravidelnejšie bodoval, M. Bystroň bez váhania odpovedal: „Chýba nám „desiatka“, stredný half, lebo žiaľ, Peťo Zahradník sa v druhom vystúpení vážne zranil a primeranú náhradu sme nezohnali. To je pre nás veľká strata, na tento post nemám koho dať. Táto súťaž je rýchlejšia než piata liga zatiaľ tento parameter nezvládame. Okrem toho rivali majú niekoľkých ostrieľaných borcov, ktorí sú silní na lopte, ide o rozdielových jednotlivcov a my takých nemáme.“ Podľa kouča mužstvo dopláca aj na to, že pomerne neskoro sa dozvedelo o miestenke v IV. lige a už nebol priestor na získanie kvalitných posíl, ktoré sa medzitým uchytili inde. „Aj preto naša sila nie je taká, aby sme bojovali v strede tabuľky. Okrem toho dopúšťame sa chýb, ktoré konkurenti vedia potrestať a potom  automaticky upadá aj odhodlanie  zvrátiť nepriaznivý stav. Niektoré nedostatky v piatej lige neboli také markantné, teraz sa ukazuje, v čom je problém.“  V. Šariš sa však nevzdáva a podľa názoru trénera v záverečných kolách je prioritou nazbierať úlovky, aby sa bilancia dostala aspoň na číslo 14-15 bodov.  „Pokiaľ  to tak nebude, bude boj o záchranu značne náročný. Musíme popracovať aj na psychike chlapcov. Verím, že najbližšie proti Medzilaborciam doma sa odrazíme k lepším výsledkom,“ dodal M. Bystroň.    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: