K 30-tym narodeninám darčekom: výhra i gól

Šéfredaktor|20. sep 2018 o 08:20

Sninský obranca Jožko Lukáč si pod Duklou ofenzívne zamaškrtil.

 

Nie je žiadnym vyhláseným kanonierom. Ako oporný stĺp sninskej defenzívy má iné prioritné úlohy. Tentokrát sa však častejšie objavoval aj v šestnástke súpera a čo je dôležitejšie, bol pre jeho bránu aj nebezpečný. Jozef Lukáč otvoril skóre stretnutia Svidník – Snina (2:3), tiež hlavičkoval do brvna.

 

Bol prvý gól sezóny aj darčekom k 30. narodeninám?  „Veril som, že s pomocou mužstva si darček v podobe víťazstva dám, ale že si to načasujem aj gólovo, bola čerešnička na torte. Na druhej strane, hrali sme už deviaty „majstrák“ a bolo načase, aby som sa zapísal do streleckej listiny aj ja,“ začal debatu čerstvý oslávenec.

Bilancia gól + brvno znamená ofenzívne chúťky. Darilo sa teda? „Na moje prekvapenie i zvyklosti som mal nebývalo veľa možností na skórovanie. Mohol a mal som byť efektívnejší. Najmä hlavička do brvna mala gólové parametre, žiadalo sa šancu premeniť. K tomu však musím vysloviť veľkú pochvalu pre exekútorov štandardných situácií. Zahrávali ich výborne, ba niekedy až famózne. Ešteže sme napokon získali tri body, lebo by ma strata škrela.“

A to mali Sninčania zápas na svidníckom trávniku výborne rozohraný. Viedli 2:0. Domácich dostal do hry kontaktný gól, v 83. minúte už vyrovnali a začala sa dráma. Na zvrat výsledku bolo ešte dostatok času. Odvrátil ho však sninský presný zásah v 85. minúte... „Za stavu 2:0 sme mali ďalšie dve tutovky, súpera sme nimi mohli definitívne doraziť. Opäť sa ukázalo, čo môže spraviť so zápasom kontaktný gól. Kým naše vedenie 4:0 bolo nenávratne preč, domáci využili hneď prvú vážnu šancu a zápas dostal nový náboj. Svidníčania ožili, boli ako osy, z čoho pramenilo aj ich vyrovnanie. Až sa mi za stavu 2:2 zjavila v oku slza, že „vyhratý“ zápas stratíme. Chvalabohu sme boli úspešní, zúročil sa náš posledný rohový kop. Chcem oceniť vnútornú silu a charakter mužstva, že sme sa vtedy nestiahli a nezačali zubami-nechtami brániť aspoň. Naopak šli sme za troma bodmi a stalo sa,“ pousmial sa už Jožko Lukáč.  

Pod Duklou už bolo pre Sninčanov v minulosti neraz horúco. Ako teraz? „Zo zápasov vo Svidníku mám bohaté skúsenosti, ešte spred 10 rokov, ale aj z nedávna. Na margo posledného zápasu nemôžem povedať nič kritické. Z oboch strán férový prístup, aj rozhodcovia podali nestranne perfektné výkony,“ dodal Jozef Lukáč, ktorého víťazný darček veľmi potešil.  


Resumé:

Svidník – Snina 2:3 (0:1)

Góly: 71. R. Ľalík, 83. M. Losiev – 27. J. Lukáč, 56. K. Sehediy, 85. F. Svistun.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: