Hlavné menu

Jednoduché želanie, aby boli všetci poruke

Šéfredaktor|12. mar 2017 o 01:00

Na jarnú časť treťoligového ročníka sa chystajú aj futbalisti Bardejovskej Novej Vsi. Tak ako iných aktérov najvyššej regionálnej súťaže, aj ich už svrbia nohy, predsa len po dlhej zimnej pauze sa už každému hráčovi žiada bojovať  o body. Ešte pár dní však treba vydržať a potom sa už pôjde naostro.

„Už sa všetci tešíme na jarnú odvetu,“ rozhovoril sa tréner ŠK Milenium 2000 František Šott tesne pred tým, ako jeho tím absolvoval generálku na súťažné zápolenia so Šarišskými Michaľanmi. „Hlavne sa nevieme dočkať pobytu na prírodných trávnikoch, lebo umelej trávy už bolo naozaj dosť. Od tohto týždňa začíname trénovať na prírodnej hracej ploche a uvidíme, čo to s chlapcami urobí. Dosiaľ podmienky na tréningy na  prírodnom povrchu neboli vhodné.„ Bard. N. Ves začína odvetu naozaj s náročným  súperom – s Giraltovcami a toto derby púta pozornosť. Nadhodili sme koučovi poznámku, že možno je aj škoda, že je to tak skoro. „Nevidíme v tom problém, mužstvá sa poznajú v oboch táboroch nastali minimálne zmeny. Súper má nového trénera, uvidíme, s akým futbalom proti nám vyrukuje. My sa však zaujímame sami o seba a nehľadíme na zbrane rivala.“  

 

Prešli sme aj na uplynulé obdobie a na to, čo všetko sa v zime pomenilo v tábore tohto celku. Pokiaľ ide o príchody, tak novým hráčom je akurát Pilár zo Šiby a v štádiu vybavovania je jeden zahraničný borec, ktorý má trvalý pobyt v Bardejovskom okrese, kam sa priženil. Predtým hral v Maďarsku a potrebuje dohnať výpadok v kariére počas práce v Írsku. Za prácou do Nemecka odišiel Mihaľ, Jaš zase odcestoval na niekoľko mesiacov do Ameriky. Kukulskému skončilo hosťovanie z Bardejova, vracia sa späť a bude hrať na striedavý štart vo Svidníku. Zámerom kouča  bolo prípadne ešte niečo získať, ale financie boli proti. Okrem toho F. Šott naznačil, že nie je dobré, ak je na súpiske pretlak. „Pokiaľ neprídu choroby, zranenia, tak máme dosť chlapcov. Každý chce hrať a keď je veľa jednotlivcov, atmosféru to môže trošku aj narušiť. Prípadne v rezerve sú ešte dorastenci, hoci výkonnostne ešte nie sú zdatní na základnú zostavu.“

Bard. N. Ves začala s prípravou 13. januára, ale všetci veria, že to nebude nešťastný termín. Tri razy do týždňa sa kolektív schádzal na „umelke“ v Bardejove, prípravné duely boli cez víkendy. „Niekto si dokázal zladiť prácu a štúdium s futbalom lepšie, iný menej. Trénovanosť je však dobrá. Uvidíme však, čo urobí s formou prechod z umelej trávy na prírodnú.“ Paradoxne vstupný prípravák v Spišskej Novej Vsi nedopadol dobre, Bard. N. Ves si odniesla poltuctový debakel, v ďalších prípravných dueloch však už sa viezla na víťaznej vlne (bardejovský dorast, Raslavice, Gerlachov, Kračúnovce,  Záhradné, Bardejov- Dlhá Lúka).

Čo si želá kormidelník celku pred nastávajúcimi bojmi? „Pokiaľ budeme kompletní a zdraví, tak si veríme. Lebo aj koniec jesene ukázal, že keď sme boli pokope, tak sme produkovali plnohodnotné výkony, predviedli sme svoju silu, kým na začiatku to bolo slabšie. Vtedy sme zistili, že ak prídu výpadky a niektorí chýbali kvôli práci, tak káder nie je dostatočne široký. Výpadok jedného-dvoch jednotlivcov sme dokázali nahradiť, lenže ak chýbali piati-šiesti, tak to bolo citeľné. Myslím si, že akonáhle budeme mať k dispozícii väčšinu kádra, tak o hru a výsledky sa neobávam,“ dodal F. Šott.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: