Herná bieda sa neuložila na zimný spánok

Šéfredaktor|19. feb 2018 o 00:00

Tatranu jarná ouvertúra absolútne nevyšla

Jarná ouvertúra prvoligovým futbalistom Prešova vonkoncom nevyšla. Nielen výsledkovo, ale ani herne. V prípade výhry mohli sa posunúť pred svojho súpera z Podbrezovej, ale železiari sa na tento duel pripravili podstatne lepšie. Hlavne boli efektívnejší a z prvých dvoch šancí strelili rozhodujúce góly. Vlastne o výsledku bolo rozhodnuté po polhodine a potom sa už len dohrávalo. Hoci v nervóznej atmosfére, keď s pribúdajúcimi minútami pribúdali aj karty. Nielen žlté, ale aj dve červené – po jednej na oboch stranách.

(Zdroj: Tatran, Autor: Tatran)

Bolo však vidno, že kolektívy nie sú ešte v optimálnej hernej fazóne a po dlhšej zimnej pauze sa cit pre loptu, prihrávku a taktické myslenie ešte neukázal v plnej kráse. Hendikepov bolo viac na strane domácich. Premiéra trénera Mišovca i niektorých jeho hráčov absolútne nevyšla a rozpaky z jesene majú ďalšie pokračovanie. Bude zaujímavé sledovať, či sa zelenobieli herne aj výsledkovo ešte uchytia, hoci ešte majú pred sebou poriadnu porciu zápasov. Avšak spoliehať sa na to, že aj ostatní konkurenti – ako naposledy Senica – budú rovnako nevýrazní, sa nedá donekonečna. Šarišania si musia uvedomiť, že čo si nevybojujú sami, to im nikto neprinesie ako na podnose. Kým predtým sa neraz horekovalo nad tým, že východniari zahadzujú šance, tentoraz ich ani veľmi nemali. Teda nie vyložené. Útočná fáza bola rozpačitá, rozháraná, ale to vyplývalo aj limitov záložnej formácie. Hoci Stredoslováci tiež neoslnili a nebol to žiadny extra výkon v ich podaní, predsa im stačil na tri body. Zaujímavé bolo, že o oba góly sa pričinili bývalí hráči Prešova. Najprv D. Leško zužitkoval zmätky v defenzíve domácich a po lopte odrazenej od žrde pohotovo napol sieť. Potom sa presadil svojou typickou zbraňou – výskokom a hlavičkou – poľský legionár Wiezik. Smutní domáci fanúšikovia si povzdychli, že predtým za Tatran neskóroval z mnohých tutoviek, no akonáhle zmenil dres, hneď sa presadil. A práve proti bývalým spoluhráčom. Tak to však už chodí. Športová bieda hostiteľov sa teda cez zimu neuložila na zimný spánok. Druhý polčas bol už skôr o bojovnosti a priebeh narušili aj vylúčenia. Hosťom to neublížilo a domáci prišli o možnosť zdramatizovať stretnutie.

Čo prezentovali tréneri na tlačovke: Marek Fabuľa, Podbrezová: "Teší nás táto výhra, ktorá sa však nezrodila jednoducho. Bolo prioritné vyrovnať sa s náročným terénom a to, že sme do prestávky získali dvojgólový náskok, nás ešte viac vzpružilo a dodalo sebavedomia. Škoda, že sme po zmene strán zahodili tutovky. Mohli sme byť pokojnejší a istejší už skôr."

Anton Mišovec, Prešov: "Nebol to ľahký duel. Na začiatku sme síce boli odvážni a dokonca sme mali na to, aby sme sa ujali vedenia, ale stav sa nemenil. Súper nás preto potrestal dvoma zásahmi, no nazdávam sa, že to bolo celkove vyrovnané stretnutie s možnosťami pred oboma bránami.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: