Hlavné menu

Gólový účet sezóny otvoril kapitán

Šéfredaktor|30. júl 2017 o 00:00

Na humenskú cestu za troma bodmi v zápase so Zámutovom svojich nasmeroval Cyril Vasiľ.

Prvý štvrtoligový zápas (skupina Sever) sa odohral na humenskom ihrisku Pri mlyne. Domáci privítali Zámutov a vstúpili do súťaže rozdielom triedy. Výsledok absolútne zodpovedá dianiu na trávniku, hostia boli ofenzívne bezzubí, humenská prevaha sa pretavila trojgólovo.

Prvým, kto sa zapísal do listiny strelcov v sezóne, bol kapitán Cyril Vasiľ. Humenčania načali cestu za troma bodmi po polhodine hry... – Za gól vďačím Lukášovi Križanovskému, ktorý mi dal krásnu kolmú loptu, vystrelil som na bránu a gólman bol bezmocný,- začal domáci krajný stredopoliar zápasové resumé.

Ofenzívny humenský tlak často podporovali krídelné akcie, zväčša z pravej strany. Práve prvogólová chvíľka však nastala, keď lopta putovala do ľavého priestoru pred zámutovským brankárom, odkiaľ domáci kapitán rýchlo vnikol do šestnástky... – Zámer s pravou stranou určite nebol. Tréner apeloval, aby sme akcie točili z jednej strany na druhú. Zápas som začínal na pravej strane, vyslal som viacero centrovaných lôpt, neujali sa, tréner ma prehodil na ľavú stranu a hneď prvá akcia skončila gólom.

Výsledok podporuje dianie na trávniku. Humenské víťazstvo je zaslúžené... Nič iné, ako tri body sme si ani nepripúšťali. Od začiatku sme sa snažili dostať súpera pod tlak, i keď rýchly gól nepadol a polčas bol iba tesný, hneď v úvode druhého sme vedenie poistili. Súper sa prakticky celý zápas iba bránil, výsledok je zaslúžený.

Ostrý štart do sezóny majú Humenčania úspešne za sebou, aspoň z časti tak dali zabudnúť na pohárový nezdar v Slovnaft cupe (Kamenica n/Cir. – Humenné 1:1, na pk 4:2)... – Môžeme si za to sami. Prvý polčas sme nehralo vôbec nič, prehrávali sme, po obrátke sme desaťčlennú kamenickú defenzívu zdolali iba raz. A to bolo málo,- dodal Cyril Vasiľ.

Humenský futbalový fanúšik tak môže zhliadnuť Podbrezovú v 2. kole Slovnaft cupu na kamenickom trávniku.

 

Resumé zápasu, 1. kolo:

FK Humenné – Zámutov 3:0 (1:0)

Góly: 37. C. Vasiľ, 53. Z. Cigán, 75. N. Sališ (11 m)   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: