FC Košice - Výber VsFZ 2:4

Šéfredaktor|19. nov 2018 o 07:50

Prípravný zápas pred Regions Cup 2018 + FOTOGALÉRIA

 

Slovenský futbalový zväz každoročne organizuje turnaj výberov štyroch slovenských tretích líg. Víťaz následne reprezentuje Slovensko v kvalifikácii Európskeho pohára regiónov pod patronátom UEFA.

 

Po skončení jesennej časti TIPOS III. ligy Východ poverilo vedenie VsFZ trénera štvrtého mužstva tabuľky Šarišských Michalian Ondreja Desiatnika zostavením výberu na kvalifikačný turnaj. Štyri stretnutia sa odohrajú v dňoch 24.11. - 25.11.2018 v Bratislave.

Na umelej tráve na Užhorodskej ulici v Košiciach sa tak v sobotu 17.11.2018 zišli nominovaní hráči a odohrali prípravné stretnutie s vedúcim celkom III. ligy východ FC Košice.


Prípravný zápas pred Regions cup 2018:

FC Košice - Výber VsFZ 2:4 (0:0)

Góly: Serečin, Višnevskij - Varga, Tináth, Polaščík a vlastný.

FC Košice: Adrián Tkáč - Peter Vilčko, Timon Dobias, Marek Marko, Ján Lesniak - Ladislav Šemrák, Nikola Ristovski, Lazar Ristovski, Maxim Rizie - Jakub Škovran, Jakub Bavoľár,

Striedali: Sergej Pilipčuk, Lukáš Urban, Mojmír Trebuňák, František Vancák, Oleg Višnevskij, Boris Gáll, Filip Serečin, tréner: Miroslav Sovič.

Výber VsFZ: Erik Makó - Marek Babjak (obaja Vranov), Michal Kohút (Šarišské Michaľany), Karol Sedláček (Spišská Nová Ves), Jakub Straka - Lukáš Kulich (obaja Vranov), Patrik Rindoš (Plavnica), Patrik Kolpak (Šarišské Michaľany), Martin Polaščík (Stropkov) - Ján Tináth (Plavnica), Frederik Varga (Stropkov),

Striedali: Maroš Binda (Mária Huta Gelnica) - Erik Tomko (Giraltovce), Filip Vojtek (Plavnica), František Sitarčík (Humenné), Kristián Tináth (Plavnica), Daniel Hreha (Šarišské Michaľany), tréner: Ondrej Desiatnik (Šarišské Michaľany).


Ondrej Desiatnik (tréner výberu VsFZ): „Chcel by som dať veci na pravú a vyjadriť sa ku konečnému zoznamu hráčov. Futbalovej verejnosti chcem vysvetliť, že nominácia sa nerodila ľahko. V prvom rade je obmedzená tým, že konkrétny hráč v minulosti a ani v súčasnosti nemohol a nemôže byť vlastníkom profesionálnej zmluvy. Niektorí hráči, ktorých som oslovil moju pozvánku na základe súkromných záležitostí či zranení odmietli. Aj z mojej súpisky sa na poslednú chvíľu ospravedlnili Roman Kovalčík z Vranova a Dušan Janko zo Sniny. V stretnutí s Košicami sa chlapci stretli v takomto zložení po prvý raz. Pred rokom bol vo výbere VsFZ  iba Erik Tomko (Giraltovce). Potešil ma prístup hráčov k nominácii aj k prípravnému zápasu, v ktorom podali chlapci zodpovedný výkon. Ďakujem vedeniu VsFZ za prejavenú dôveru. Verím, že s mojimi zverencami ju v Petržalke nesklameme“.


Program Regions cup 2018/19:

Sobota 24.11.2018 v Bratislave:

Výber SFZ – Výber BFZ  (11.00 h.), Výber VsFZ – Výber ZsFZ (13.00). Víťazi zápasov sa stretnú vo finále, porazení o tretie miesto v nedeľu 25.11.2018.

Regions cup 2017/18

Výber VsFZ skončil v rámci Regions cup na druhom mieste, keď po víťazstve nad výberom BFZ 2:1, podľahol vo finále výberu ZsFZ 1:3. Mužstvo ZsFZ sa prebojovalo už do záverečnej fázy, keď na septembrovej kvalifikácii v Rumunsku (výsledky: rumunský región 4:1, írsky región 1:1, anglický región 2:2) postúpilo na majstrovstvá Európy regiónov. Finálový turnaj sa uskutoční v júni 2019 a okrem Slovenska sa na ňom zúčastnia aj regionálne výbery Ruska, Česka, Francúzska, Nemecka, Španielska, Turecka a Poľska.


Pripravil: Attila Mikloško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: