Hlavné menu

Druhé miesto v súťaži, 3. kolo v pohári

Marcel Eperješi|20. dec 2016 o 01:00

Jasenov dýcha lídrovi na chrbát s jednobodovým mankom

TJ JASENOV zimuje v 5. lige (skupina Vihorlatsko – Dukelská) na 2. mieste v tesnom závese za lídrom, ktorého v jarnej odvete privíta doma. Jesennú časť hodnotil Ondrej Katkovčin, vedúci mužstva...

 

Znamená pohľad na tabuľku spokojnosť? – Samozrejme, že zlý nie je, spokojnosť je však relatívna, lebo zimovať na prvej priečke by bolo oveľa krajšie.

Čo vnímate ako typickú jasenovskú hernú črtu? – Bolo ich niekoľko. Základom je zabezpečená obrana, množstvo vyhratých hlavičkových súbojov Chalupku, účinné prihrávky a krídelné akcie Šama a Lazúra, strelecké schopnosti Veselovskeho.

Ako zväčša prebiehal týždenný mikrocyklus? - Trénovali sme dvojfázovo, v utorky a piatky. Na konci týždňa sme sa stretli vo väčšom počte, prichádzali aj ukrajinskí futbalisti, k áčku sa pripojili dorastenci.

Káder... Obsahuje viacero zvučných mien v regióne, šancu však začínajú dostávať aj mladí odchovanci... – Roman Lazúr, Peter Šamo, Róbert Chalupka, Vadim Veselovskyy či Lukáš Behún majú svoju kvalitu a sú oporami mužstva. Pripájame k nim aj mladíkov - Richard Harakaľ, Peter Horvát a Matej Roško, ktorí postupne dostávajú viac a viac príležitostí. A práve mladí dopomohli pri dosiahnutí viacerých víťazstiev mužstva.

Pod Jasenovským hradom v jeseni bez zaváhania... - S výkonmi mužstva na domácej pôde sme spokojní, i keď boli aj nie celkom vydarené zápasy (Bystré, Sačurov, Kochanovce). Diváka výhrami lákame, v derby je návštevnosť logicky väčšia.

Na ihrisku súpera jediná prehra. Aký bol zápas v Soli? – Na ihriskách súperov sme sa prezentovali vo veľmi dobrom svetle. V Soli sa naše herné očakávania nenaplnili, ale v športe prichádzajú aj prehry.

Ktorý zápas jesene bol z jasenovskej strany najlepší, resp. najhorší (výkonom)? – Skvelý výkon sme podali v Hencovciach, naopak napriek výhre nad Kochanovcami to nebolo z našej strany podľa predstáv.

Ktorý súper z derby zápasov vás najviac potrápil? – Najväčšiu výzvu pre náš tím znamenali zápasy s Kochanovcami a Ptičím, ale aj ostatní súperi sa predviedli dobrým výkonom.

Okrem súťaže bolo v jeseni vydarené aj pohárové ťaženie... - Prvotný dôvod prihlásenia sa do pohára bol termín prvého zápasu – týždeň pred začiatkom súťaže sme mali dobrú generálku proti Ptičiemu. Postúpili sme a vyzvali tentokrát cudzieho súpera – MFK Spartak Medzev. Tu už bola motivácia jasná, bolo známe, že víťaz zápasu bude hostiť ZP Šport Podbrezová a 14. septembra sme v Jasenove privítali Fortuna ligistu, ktorý bol i stále je „čiernym koňom“ súťaže. I keď sme prehrali 0:2, hanbu sme si nespravili, mrzí nás, že sme nedokázali aspoň raz skórovať.

 

Kedy začne zimná príprava? - Po ukončení súťaže prišiel týždeň voľna, začal sa tréningový proces v hale aj telocvični futbalového štadióna, väčšina našich hráčov reprezentuje rôzne mužstvá v halových súťažiach. Prvý tréning nás čaká 29. januára 2017, prvý prípravný zápas proti FK Humenné v Stropkove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: