Hlavné menu

Derby zase nepoznalo víťaza

Šéfredaktor|19. mar 2017 o 01:00

Do tretice zase to isté. Toto konštatovanie platí z výsledkového hľadiska pre súperenie prvoligových zástupcov z východného Slovenska. Znovu sa zrodila remíza, tentoraz však na neutrálnej pôde v popradskom NTC, hoci formálne boli domácimi Prešovčania. Lenže aj Michalovčania už na tomto štadióne boli na jar hostiteľmi, takže po tejto stránke nemal nikto mimoriadnu výhodu.

V zjavnej nevýhode boli zelenobieli. Tí v tohtoročnej časti najvyššej súťaže ešte nevyhrali ani nebodovali a strelili iba jeden gól. Práve v derby chceli prelomiť čiernu sériu. Lenže narazili na veľký hendikep v podobe zranených hráčov. K dlhodobým trom maródom (Kačala však už figuroval medzi náhradníkmi) pribudli ďalší zdravotne indisponovaní – Streňo, Dupkala,  Bartek aj Rolinc. Navyše Tubonemi zamieril na hosťovanie do Trebišova. Naopak, novým hráčom v tíme Tatrana bol Hovančík, ktorý trénoval naposledy v Lokomotíve Košice.

Svoje starosti mali však i Zemplínčania, ktorí tiež v troch predošlých majstrovských dueloch zostali na štíte rivalov (menšou náplasťou na boľačky  bol akurát pohárový postup). Len s tým rozdielom, že dokázali zakaždým skórovať, hoci výkričníkom bol vyšší počet inkasovaných ako strelených zásahov. Sila MFK Zemplín však určite stúpla po návrate Koscelníka, ktorý predĺžil kontrakt so svojím klubom.

 

Hráči Tatrana začali živo, energicky, aktívne a hlavne útočne, pričom tomu nasvedčovalo aj rozostavenie i pohyb Katonu i D. Leška na hrote. Po pár minútach neskôr menovaný uvoľnil Kubusa, ktorý pohotovou prízemnou strelou pomedzi nohy brániaceho hráča zaskočil brankára Maceja. Lenže potom to vyzeralo tak, ako keby tento rýchly vedúci zásah domácim skôr poškodil ako pomohol. Zostali pasívnejší, menej sa pohybovali a postupne viac vynikali Michalovčania. Zákonite prišiel trest v podobe vyrovnania, keď Šimčák  „natiahol“ svoj center na zadnú žrď a Koscelík pohotovo nastavil novu – 1:1. To trošku prebudilo Tatran, ale do prestávky sa už podstatné neudialo a vzruchu pred bránami veľa nebolo. Po zmene strán Dimitriadis využil to, že Žofčák je neobsadený, našiel ho prihrávkou a pre ostrieľaného matadora nebolo problémom prekonať Ferenca (tento gólman dostal znovu prednosť pred Talianom). Lenže bič ešte predsa plieskal, keď sa šikovne po rohovom kope dokázal presadiť v záklone Trebuňák a zaznamenal svoj prvý gól v drese Tatrana. Dokonca Prešovčania siahali aj na tri body, lenže parádny priamy kop v podaní D. Leška ešte bravúrnejšie zlikvidoval michalovský brankár. Konečná remíza zodpovedala priebehu hry a hoci sa netešil ani jeden z rivalov, rovnako nemusel byť nikto ani smutný.

 

Čo si mysleli tréneri? Miroslav Jantek - Prešov: "Konečne sme zužitkovali úvod stretnutia. Do prestávky sa mužstvá snažili, po prestávke sme na pätnásť minút nechtiac  vypli a súper to využil na to, aby získal pevnejšie pôdu pod nohami a mal prevahu. Ani za nepriaznivého stavu sme sa však nepoložili, za čo si zverenci zaslúžia pochvalu. Boli sme trpezliví a vyplatilo sa to. Dokonca aj za remízového stavu ešte sa to mohlo preklopiť na jednu alebo druhú stranu . Domnievam sa, že zmierlivý výsledok bol spravodlivým odrazom diania na ihrisku."

Anton Šoltis  - Michalovce: "Na začiatku sme neboli nejakí odvážni, skôr zakríknutí. Pribrzdil nás aj rýchly inkasovaný gól, no s pribúdajúcimi minútami sme ožili a prebrali sa. Naša aktivita bola odmenená a pokračovali sme v nej aj v druhom polčase.  Celkove sme nezvládli zopár náznakov rodiacich sa  možností na brejky, prečíslenia a viazla finálna prihrávka. Vyrovnávajúci gól sme zase dostali po zaváhaní a našej chybe. To sa stále opakuje. Ľahko neraz inkasujeme, no na dosiahnutie gólu sa mnohokrát nadrieme. To si musia chlapci uvedomiť  a nápravu vziať k srdcu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: